Nicușor Dan a dat un exemplu de „mafie imobiliară”: Construcția blocurilor din Aleea Modrogan nr. 1

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 28.05.2024 - 16:10
Nicușor Dan a dat un exemplu de „mafie imobiliară”: Construcția blocurilor din Aleea Modrogan nr. 1 - Foto: Facebook/Nicușor Dan

Primarul Capitalei Nicușor Dan, care candidează pentru un nou mandat, a a dat un exemplu de „mafie imobiliară”: construcția blocurilor din Aleea Modrogan nr. 1.

SHARE

Nicuşor Dan, primarul general al Bucureștiului, a organizat o conferinţă de presă, pe Aleea Modrogan nr. 1, unde se construiesc mai multe blocuri, el arătând că acesta este un exemplu tipic de mafie imobiliară.

Nicușor Dan a dat un exemplu de „mafie imobiliară”: Construcția blocurilor din Aleea Modrogan nr. 1

”Suntem în Aleea Modrogan nr. 1 şi ăsta e un exemplu tipic de mafie imobiliară. Suntem într-o zonă protejată a Bucureştiului, constituită în jurul Palatului Modrogan.

Palatul, în mod istoric, şi-a păstrat o grădină, care a fost spaţiu verde şi care e parte din monumentul istoric palatul Modrogan”, a declarat primarul Capitalei, relatează News.ro.

Citește și: Gabriela Firea, despre rechinii imobiliari: „Sunt rechini buni şi rechini răi în București”
 
Edilul a precizat că printr-un PUZ şi o autorizaţie de construire emisă în mandatul anterior, s-a aprobat construcţia acestor blocuri, care nu au cu nimic de a face cu zona protejată.

”Instanţele au suspendat atât PUZ-ul cât şi autorizaţia de construire, în urmă cu un an şi jumătate, Curtea de Apel Bucureşti.

Noutatea zilei de azi e o hotărâre pe care Tribunalul Bucureşti a pronunţat-o în această săptămână prin care beneficiarul One Properties, împreună cu un ONG de casă, au solicitat anularea întregului PUZ al zonei protejate, adică reglementarea per care CG a dat-o în 2000 pentru zonele istorice ale Bucureştiului şi instanţa a constatat că această documentaţie este legală”, a explicat Nicuşor Dan.

Primarul a mai afirmat că în decembrie 2000 Consiliul General a votat PUG, prin care a dat o reglementare pentru tot oraşul Bucureşti.

Citește și: ANALIZĂ Piața imobiliară: Românii își caută apartamente mai mari, de peste 100.000-150.000 €

”Pentru zona istorică a Bucureştiului a dat o reglementare care se numeşte PUZ zone protejate.

După ce actuala administraţia a început să aplice în sfârşit această reglementare, adică să respingă cereri de autorizaţii de construire care depăşeau înălţimea (...) şi chiar specificul zonei, după ce instanţele au început să anuleze pe bandă rulantă autorizaţii emise de fosta administraţie, dar şi de cele anterioare, pentru construcţii ilegale în zona istorică a Bucureştiului, au început un şir de litigii prin care diverşi privaţi au încercat să anuleze această documentaţie.

Din fericire, ăsta e primul litigiu care se finalizează şi instanţa constată că PUZ zone protejate e documentaţie legală”, a afirmat Nicuşor Dan.

Edilul l-a acuzat pe prefectul de la acea vreme, Toni Greblă, că ”la momentul acela, tot ca să ajute rechinii imobiliari, a încercat să atace în instanţă întreaga documentaţie PUZ Zone protejate să suspende efectele”, dar ministrul Cseke s-a opus ”la aşa o porcărie şi o hoţie pe faţă”.

”În rezumat, aceasta e o documentaţie legală. Mai sunt vreo zece litigii şi am toată încrederea că instanţele vor constata că totul este în regulă”, a subliniat el.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te