Musk a pierdut 50 de miliarde de dolari după sondajul privind vânzarea acțiunilor Tesla

DE Daniel Toșa | 10.11.2021 - 14:26
Musk a pierdut 50 de miliarde de dolari după sondajul privind vânzarea acțiunilor Tesla/FOTO: Facebook/ElonMusk

Elon Musk a pierdut 50 de miliarde de dolari în această săptămână, după ce acțiunile Tesla au scăzut pentru a doua zi la rând. Scăderea vine după ce Musk și-a întrebat urmăritorii de pe Twitter dacă ar trebui să vândă 10% din acțiunile sale de la Tesla.

SHARE

De asemenea, Michael Burry, unul dintre primii investitori care a prevăzut criza bulei imobiliare din 2007, ar fi scris că miliardarul vrea să vândă acțiuni pentru a-și plăti datoriile, scrie Bloomberg.

Pierderea suferită de Elon Musk este cea mai mare cădere de două zile din istoria Indexului Miliardarilor făcut de Bloomberg și cea mai mare diminuare înregistrată într-o zi, după ce averea lui Jeff Bezos a scăzut cu 36 de miliarde de dolari ca urmare a divorțului de MacKenzie Scott, în 2019.

CITEȘTE ȘI: Percheziții la gruparea de interlopi care cerea taxă de protecție de la dezvoltatorii imobiliari

Pierderile companiei Tesla vin într-o perioadă de câteva zile tumultoase pentru producătorul de mașini electrice. Au început când Musk și-a întrebat, în weekend, urmăritorii de pe Twitter dacă ar trebui să-și vândă 10% din participație în companie. Aceasta a fost urmată de știrea că fratele său, Kimbal, a vândut acțiuni chiar înainte de sondajul lui Elon. Peste toate acestea, un articol Insider, publicat marți dimineață, arată un mesaj publicat pe Twitter de Michael Burry, investitorul care a devenit faimos ca urmare a filmului „The Big Short” (Brokerii apocalipsei), care spune că Musk ar dori să vândă acțiuni pentru a-și plăti datoriile personale, scrie Digi24.

CITEȘTE ȘI: VIDEO Interlopii Piciu și Pikachu au spart oglinda dubei care venise să-i ia după o bătaie în stradă

Elon Musk i-a răspuns într-un mesaj pe Twitter directorului Programului Alimentar Mondial al ONU, David Beasley, care a afirmat că doar 2% din averea miliardarului american ar rezolva problema foametei din lume. „6 miliarde de dolari pentru a-i ajuta pe cei 42 de milioane de oameni care literalmente vor muri dacă nu îi ajutăm”, a declarat Beasley. „Dacă poate descrie exact cum 6 miliarde de dolari vor rezolva foametea în lume, voi vinde acțiunile Tesla chiar acum și o voi face”, a scris Elon Musk, pe Twitter. Într-un alt mesaj, miliardarul a completat: „Dar trebuie să fie contabilitate open source, astfel încât publicul să vadă exact cum sunt cheltuiți banii”.

Scăderea averii lui Musk diminuează avansul față de Jeff Bezos ca cel mai bogat om de pe planetă, la 83 de miliarde de dolari. Musk l-a depășit prima dată pe fondatorul Amazon în ianuarie iar distanța dintre cei doi s-a mărit până la 143 de miliarde de dolari, o sumă mai mare decât capitalizarea lui Bill Gates, a patra cea mai bogată persoană din lume.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.