Misterul soldaților-fantomă de pe Dealul Lunganilor: Oamenii sunt „atacați” noaptea pe drum

DE Alin Crișan | Actualizat: 21.12.2023 - 19:14
Misterul soldaților-fantomă de pe Dealul Lunganilor: Oamenii sunt „atacați” noaptea pe drum - Foto: Arhivă/ Imagine cu caracter ilustrativ

Acest loc din inima Moldovei este, de aproape un secol, leagănul unor întâmplări stranii şi misterioase. Aici, oamenii ar fi atacați pe drum la lăsarea întunericului.

SHARE

Zona în care se află comunele Lungani şi Brăeşti, din judeţul Iaşi, nu atrage atenţia prin peisaje sau obiective deosebite, dar are în spate o legendă care a atras întotdeauna atenţia pasionaţilor de paranormal: cea a soldaţilor-fantomă de pe Dealul Lunganilor.

Misterul soldaților-fantomă de pe Dealul Lunganilor: Oamenii sunt „atacați” noaptea pe drum

Se spune că pe aici bântuie fantomele a mii de soldaţi morţi în cele două Războaie Mondiale, dar sunt destui şi cei care cred că în zonă s-a pripăşit Necuratul însuşi. Iar poveştile care circulă prin partea locului îţi dau fiori, pur şi simplu.

În 1917, peste o mie de militari au murit de tifos pe dealul cu pricina şi au fost înmormântaţi fie în gropi comune. Alții au fost doar acoperiți acolo unde cădeau doborâţi de boală.

Citește și: Misterul tribului antic care a extras aur din Munții Apuseni. Descoperirea i-a șocat pe arheologi

În Al Doilea Război Mondial, Dealul Lunganilor a devenit loc de odihnă veșnică pentru soldaţii căzuţi în luptă la spargerea frontului, potrivit adevărul.ro.

Mulţi dintre morţii de pe Dealul Lunganilor au fost descoperiți în timpul săpăturilor din perioada CAP-urilor. Au fost reînhumaţi creştineşte în cimitirul de pe Dealul Goeştilor. Mulți au rămas şi acum fără slujbă şi fără pomenire, iar oamenii sunt convinşi că stafiile lor bântuie prin zonă.

Oamenii se tem de acea zonă

Întâmpările de care povestesc oamenii locului se petrec pe dealurile dintre satele Goeşti şi Brăeşti. Nu există om în vârstă care să nu aibă o poveste personală despre fantome şi stafii.

Majoritatea oamenilor spun că schelete în costume militare îi însoţesc în întuneric, după miezul nopţii, dacă se încumetă să parcugă pe jos distanţa de câţiva kilometri prin pustietate.

Citește și: Enigma piramidelor din România, care ar fi niște morminte de uriași. Au aproape 30 de metri înălțime

"În satul Brăeşti, sub cimitir, pe deal, în multe seri, am văzut o lumină plimbându-se pe coastă. Ne-am dus de mai multe ori, mai mulţi oameni din sat, să vedem despre ce este vorba. Dar când ne duceam noi acolo, nu mai era nimic. Dispărea.

Duhurile necurate

Se pare însă că în zonă sunt și alte duhuri necurate. O altă legendă locală a fost spusă de un localnic care s-a întâlnit cu Dracul. Povestea este relatată într-o nuvelă scrisă de Dumitru Păpuşoiu.

Se spune că un localnic care participa la ridicarea unei biserici în Brăeşti a fost „atacat” de spirite rele. Mergea pe drumul dinspre Lungani şi Brăeşti, când a avut o experiență teribilă. A început să audă tot felul de voci, care chicoteau malefic.

Îi spuneau că va plăti pentru că s-a apucat de clădit biserici. Bărbatul a povestit că duhurile îi surpau drumul în cale.

Citește și: Misterul peșterii din România unde au fost descoperite desene cu rinoceri și bizoni. Are 30.000 ani

Oriunde ar fi încercat să păşească, drumul se rupea.  A hoinărit aiurea ore întregi, până în zori, când a ajuns la o stână. Ciobanul l-a adăpostit şi i-a spus că a avut mare noroc să scape din încercarea la care l-a pus Necuratul, potrivit observatornews.ro.

Pe alții, Diavolul i-a fi făcut să-şi piardă minţile şi să lase în drum căruţa şi caii pentru a o apuca aiurea pe câmp, rătăcind drumul spre casă.

Cu mintea altora, Diavolul se joacă arătându-se în chip de animale sau de păsări care îi hărţuiesc. Alții au povestit că au văzut imagini mult mai înfricoşătoare, de schelete sau oameni fără cap care mergeau pe şosea. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te