Un ordin derogatoriu a fost aprobat pe 17 februarie.
O asociație de vânătoare din zona în care Arthur a fost ucis a depus o solicitare de extragere a unui exemplar de urs. Nu este singura însă, alte două au fost respinse.
„La asociația respectivă s-au depus 3 solicitări, două au fost respinse. (...) Din cele trei dosare, e singurul la care au venit solicitanții cu probe suplimentare”, a spus Tanczos.
Citește și: FOTO Columbeanu a sărăcit. Stă în chirie, are mașină de 30 de ani, bea cafea la plic și bere la doză
Ministrul Mediului a precizat Garda Națională de Mediu și Garda Forestieră derulează anchete pentru a lămuri ce s-a întâmplat la Covasna, adăugând că nu vrea să se antepronunțe până nu va primi raportul oficial.
„Ceea ce trebuie stabilit foarte clar este dacă s-a respectat legea cu privire la derularea operațiunii de extragere. Trebuie demonstrat fără dubiu dacă ursul recoltat este cel pentru care s-a dat derogarea”, a spus el.
Tanczos Barna a adăugat că după clarificarea situației trebuie reanalizată procedura de de acordare a derogărilor.
Citește și: Interlopul Mircea Nebunu ar putea face 9 ani de închisoare după ce a condus fără permis
Cât privește faptul că ursul Arthur era cel mai mare din România, ministrul a comentat, citat de Hotnews: „Nu știu cine poate spune că e cel mai mare din țară, poate are puteri supranaturale. Nu știu dacă a fost cel mai mare sau cel mai mic, dacă îl chema Arthur sau îl chema Ioniță”.
Citește și: Cazul Arthur. Ministrul Mediului urăște urșii. Tanczos Barna militează din 2015 pentru uciderea lor