Militarii români au cercetat zona unde ar fi căzut drona la 3,5 km de Plauru. Ce a transmis MApn

DE Alexandra Lupascu | 11.09.2023 - 08:30
Militarii români au cercetat zona unde ar fi căzut drona la 3,5 km de Plauru. Ce a transmis MApn Foto: facebook/ MAPN

Reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale (MApN) au anunţat că militari au cercetat, în ultimele 48 de ore, o suprafaţă de peste 80 de kilometri pătraţi, aflată în apropierea porturilor ucrainene.

SHARE

Reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale (MApN) au anunţat că militari au cercetat, în ultimele 48 de ore, o suprafaţă de peste 80 de kilometri pătraţi, aflată în apropierea porturilor ucrainene.

De asemenea, posibila existenţă a unor fragmente de dronă, la trei kilometri şi jumătate de Plauru, nu a fost confirmată în urma verificării în teren, scrie news.ro

“Forţele MApN continuă activităţile de supraveghere a zonelor de pe teritoriul naţional aflate în proximitatea porturilor ucrainene.
În ultimele 48 de ore, forţe şi mijloace ale Ministerului Apărării Naţionale, din Forţele Navale, Forţele Terestre şi din alte structuri au acţionat cu echipe de cercetare în teren şi cu dispozitive de supraveghere aeriană pe o suprafaţă de peste 80 de kilometri pătraţi în zonele localităţilor Ceatalchioi, Plauru şi Chilia Veche din judeţul Tulcea, şi în judeţul Galaţi, pe malul românesc al Dunării, în proximitatea portului Reni din Ucraina. De asemenea, Forţele Navale execută cu nave fluviale, misiuni de patrulare şi monitorizare pe braţul Chilia al Dunării”, au transmis reprezentanţii MApN. 
 

Militarii au căutat noi fragmente de dronă, la o distanţă de 3,5 kilometri de Plauru.

 
“În urma informaţiilor primite în după-amiaza zilei de sâmbătă, 9 septembrie,  de la reprezentanţii autorităţilor publice locale din Ceatalchioi, care semnalau posibila existenţă a unor fragmente de dronă într-o altă zonă decât cele cercetate până în prezent, aflată la aproximativ 3,5 kilometri vest de localitatea Plauru, militarii Regimentului de Infanterie Marină au executat, sâmbătă, 9 septembrie, în a doua parte a zilei, şi în dimineaţa zilei de duminică, 10 septembrie, misiuni de cercetare în teren, în urma cărora nu s-a confirmat existenţa  elementelor semnalate”, a precizat sursa citată.
 
Reprezentanţii MApN au precizat că militarii rămân în alertă şi continuă cercetările în zonele aflate lângă graniţa cu Ucraina.  
“Forţele MApN rămân în continuare în alertă şi vor continua cercetările în zonele de pe teritoriul naţional aflate în proximitatea locaţiilor unde forţele ruse execută atacuri asupra infrastructurii portuare ucrainene de la Dunăre.
 
 
Ministerul Apărării Naţionale condamnă cu fermitate atacurile executate de Federaţia Rusă împotriva unor obiective şi elemente de infrastructură civilă din porturile ucrainene de la Dunăre.
Aceste atacuri sunt nejustificate şi în gravă contradicţie cu regulile dreptului internaţional umanitar, fiind crime de război.
De asemenea, MApN rămâne în contact permanent cu structurile aliate, care sunt informate în timp real”, au mai afirmat reprezentanţii Ministerului Apărării.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te