MApN anunță că s-au găsit fragmente dintr-o dronă în apropiere de localitatea Plauru

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 09.09.2023 - 21:15
MApN anunță că s-au găsit fragmente dintr-o dronă în apropiere de localitatea Plauru - Foto: Libertatea

În zona localității Plauru, județul Tulcea, au fost descoperite sâmbătă fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă, anunță MApN. Zona a fost securizată de militari, iar elementele descoperite vor fi ridicate pentru analiză și expertizare tehnică.

SHARE

"Sâmbătă, 9 septembrie, militari din Forțele Navale Române, dislocați pentru misiuni de cercetare în zona localității Plauru, județul Tulcea, au executat activități de căutare în aria de responsabilitate, ca urmare a primirii unor informații de la autoritățile locale, transmise prin comenduirea garnizoanei Tulcea, cu privire la posibila existență a unor elemente de dronă la aproximativ 2,5 kilometri sud-est de localitatea Plauru.

Fragmente dintr-o dronă rusească, găsite într-o zonă din Tulcea

În urma executării cercetării în teren, au fost descoperite fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă", potrivit unui comunicat de presă.

Zona a fost securizată de militari, iar elementele descoperite vor fi ridicate pentru analiză și expertizare tehnică.

"Ministerul Apărării Naționale condamnă cu fermitate atacurile executate de Federația Rusă împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă din porturile ucrainene de la Dunăre.

Citește și: Iohannis: "O încălcare absolut inacceptabilă a spaţiului aerian al României". NATO a fost informată

Aceste atacuri sunt nejustificate și în gravă contradicție cu regulile dreptului internațional umanitar, fiind crime de război. Forțele MApN rămân în continuare în alertă și vor continua cercetările în zonele aflate în proximitatea locațiilor unde forțele ruse execută atacuri asupra infrastructurii portuare ucrainene de la Dunăre.

De asemenea, MApN rămâne în contact permanent cu structurile aliate, care sunt informate în timp real", se arată în finalul comunicatului.

"Cel mai probabil este vorba despre o altă dronă", a spus purtătorul de cuvânt al MApN, Constantin Spînu, despre anunțul ministerului Apărării, potrivit căruia sâmbătă au fost descoperite noi fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă.

"Este o nouă locație la o distanță destul de mare de prima locație. Deci, cel mai probabil, este vorba despre o altă dronă, însă cu certitudine vom afla după ce se termină expertiza tehnică", a declarat la Antena 3 purtătorul de cuvânt al MApN, Constantin Spînu.

El precizează că forțele MApN rămân în continuare în alertă și vor continua cercetările în zonele aflate în proximitatea acestor locații. "Suntem în contact permanent și cu structurile aliate pe care le informăm în timp real cu privire la aceste situații", a adaugat Spînu.

Autorităţile române iau în calcul cel mai negru scenariu după prăbuşirea unei drone pe teritoriul nostru şi bombardamentele ruseşti la doi paşi de graniţă. Pregătesc adăposturi pentru populaţia de lângă Dunăre şi vor instrui localnicii ce să facă în caz de pericol. Se vor emite inclusiv mesaje Ro-Alert. De la Kiev, consilierul lui Zelenski ne cere să doborâm rachetele ruşilor care se apropie de spaţiul nostru aerian. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te