Mexicul, care nu solicită prezentarea unui test COVID, în topul preferințelor turiștilor români

DE Daniel Toșa | 27.09.2021 - 14:53
Mexicul, care nu solicită prezentarea unui test COVID, în topul preferințelor turiștilor români/FOTO: Pixabay

Mexic a revenit în preferinţele turiştilor români, fiind una dintre destinaţiile îndepărtate de toamnă, în special pentru produsele tip circuit, dar şi pentru sejururile la Cancun, potrivit touroperatorului DAL Travel. In prezent, Mexicul nu solicită certificatul de vaccinare.

SHARE

„Mexic a revenit în preferinţele turiştilor români, fiind una dintre destinaţiile îndepărtate de toamnă, în special pentru produsele tip circuit, dar şi pentru sejururile la Cancun. Turiştii români sunt bine primiţi în Mexic şi nu au mai întâmpinat nicio problemă, după incidentele de la începutul lunii februarie, de pe aeroporturile din Mexico şi Cancun, autorităţile de ambele părţi ajungând la concluzia că trebuie să comunice mai mult. O parte dintre turişti optează şi pentru circuitele care combină mai multe ţări din regiune, vizitând, alături de Mexic şi Guatemala, Honduras, Belize sau Cuba”, arată touroperatorul DAL Travel.

Cel mai solicitat produs turistic este Dia de los Muertos (Ziua celor Morţi), sărbătoare naţională a mexicanilor, care se desfăşoară pe 1 şi 2 noiembrie, poate chiar mai spectaculoasă decât Halloweenul, cu o tradiţie de 3.000 de ani şi inclusă din anul 2008 în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Citește și: Oficial, România nu a depus PNRR la Bruxelles. Șefa CE, la București pe minciunile lui Cîțu & Ghinea

„Turiştii români au căpătat o apetenţă mare pentru vizitarea celor două continente americane. Mexic se află în topul preferinţelor, deoarece românii nu au nevoie de viză obţinută în prealabil, prezentând paşaportul la punctul de trecere al frontierei. Apoi, există multe variante de curse aeriene către această destinaţie, dinspre Europa, destul de accesibile ca tarif, ţinând cont de distanţă. Nu în ultimul rând, la ora actuală Mexic se află în zona verde, cu un indice epidemiologic de 1,4 la mie, ceea ce absolvă românii nevaccinaţi de prezentarea oricărui document suplimentar la întoarcere. Fireşte, turiştii vaccinaţi nu au nicio problemă indiferent de culoarea destinaţiei. De asemenea, recomand încheierea de asigurări storno şi de călătorie. Un turist care are asigurare storno, dacă este depistat pozitiv înainte de plecare, îşi va putea recupera toţi banii aferenţi pachetului turistic”, subliniază Daniela Nedelcu, director general DAL Travel, touroperator înfiinţat în anul 2000.

Citește și: Milionarul care a fost jefuit, băgat în portbagaj și lăsat gol în pădure de frații Cămătaru, urmărit

Momentan Mexic nu solicită în mod obligatoriu prezentarea unui test covid dar este recomandat ca turiştii să aibă certificatul de vaccinare. Faţă de anii trecuţi, nu se remarcă schimbări esenţiale ale tarifelor, atât pentru transportul aerian, cât şi pentru cazare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te