METEO de 1 Decembrie. În ce orașe din țară se va așeza primul strat de zăpadă

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 06.11.2024 - 15:16
METEO de 1 Decembrie. În ce orașe din țară se va așeza primul strat de zăpadă Foto: Freepik (Imagine cu rol ilustrativ)
METEO de 1 Decembrie. În ce orașe din țară se va așeza primul strat de zăpadă Foto: Freepik (Imagine cu rol ilustrativ)

METEO de 1 Decembrie. În ce orașe din țară se va așeza primul strat de zăpadă la începutul lunii.

SHARE

Alegerile parlamentare și Ziua Națională a României coincid ca zi motiv pentru care meteorologii au emis deja primele prognoze pentru 1 Decembrie. 

Vremea a intrat într-un proces de răcire încă din această perioadă când sunt înregistrate temperaturi minime, mai ales pe timpul nopții. 

METEO de 1 Decembrie. În ce orașe din țară se va așeza primul strat de zăpadă

Procesul de răcire a vremii va fi unul continuu și fenomenul La Nina va avea un impact semnificativ și asupra temperaturilor din țară. 

Spre exemplu, pentr ziua de 1 Decembrie sunt așteptate ploi sub formă de lapoviță și ninsoare în Iași, când termometrul va indica o temperatură de 2 grade Celsius pe timpul zilei, iar minimele nopții vor ajunge la -3 grade. 

Cei care vor petrecere Ziua Națională a României la munte trebuie să știe că va fi mai mult lapoviță, iar mercurul din termometre va indica omaximă de 2 grade și o minimă de -4.

În capitală va fi ceva mai cald, valorile ajungând la 4 grade însă va ploua pe tot timpul zilei. Minimele nopții vor fi 2 grade însă cerul va fi mai mult senin.

Cei care vor să participe la parada militară de la Alba Iulia trebuie să știe că de Ziua Națională a României va fi o temperatură de 3 grade pe timpul zilei și de -3 grade pe timpul nopții.

Cum va fi vremea până în martie 2025

În primul rând, media sezonieră arată zăpadă sub medie pe cea mai mare parte a continentului. Unele zone cu zăpadă crescută sunt prognozate peste Scandinavia din cauza influenței unui sistem de joasă presiune și a fluxului cu jet asupra nordului Europei.

Citește și: METEO 26 ore în care 11 județe vor fi acoperite de ape. Care români trebuie să își facă provizii?

Dar dacă ne uităm la schimbarea prognozei sezoniere, putem vedea că cea mai recentă prognoză arată de fapt mai multe ninsori decât prognoza anterioară. În comparație cu datele de prognoză din septembrie, datele din octombrie arată căderi mai mari de ninsoare în Europa centrală și de vest.

prognoza-zăpadă-iarnă-2024-2025-europa-schimbarea-date-sezoniere

 

Cele mai recente prognoze de ninsori din decembrie arată mai puține ninsori decât în ​​mod normal pe o mare parte a continentului. Sunt așteptate mai multe ninsori la nord, peste nordul Scandinaviei.

prognoza-de-zăpadă-iarnă-2024-2025-europa-decembrie-actualizare

Prognoza lunii ianuarie continuă potențialul de zăpadă redus pe o mare parte a continentului. În ansamblu, prognoza este foarte asemănătoare cu luna anterioară, cu probabil și mai puține ninsori în părțile centrale și nord-vestice.
Februarie arată o oarecare îmbunătățire, cea mai mare parte a continentului fiind încă sub zăpadă mult mai mică decât în ​​mod normal. Dar unele zone din zonele centrale prezintă o creștere a zăpezii, iar deficitul general este mai mic decât în ​​lunile precedente.

Mai jos este prognoza privind ninsorile din martie, care arată un potențial redus de ninsoare pe o mare parte a continentului. Există unele părți centrale și sudice (pe lângă nordul îndepărtat) care arată niște ninsori de primăvară timpurie.

Va fi o iarnă cu multă zăpadă

Media sezonieră pentru Europa arată o altă prognoză de ninsori foarte slabă, identică cu ECMWF. Se estimează că cea mai mare parte a continentului va avea mai puține ninsori decât în ​​mod normal, cu excepția unor părți nordice sub curentul cu jet.

Prognoza de ninsori din decembrie arată un deficit de ninsori destul de mare pe întreg continentul. Acest lucru arată un început lent al sezonului de zăpadă 2024/2025.

Citește și: METEO Meteorologii avertizează că vine o toamnă ciudată. Temperaturile, ca un roller-coaster

Deși nu se observă o schimbare aparentă pentru ianuarie, prognoza arată un deficit de zăpadă mai mic comparativ cu decembrie. Deci, în timp ce culorile roșii arată mai puține ninsori decât în ​​mod normal, contează dacă prognoza arată -1 sau -5, deoarece un deficit mai mic înseamnă doar mai puțină ninsoare decât în ​​mod normal, nu deloc.

Februarie arată o oarecare îmbunătățire, unele zone având zăpadă aproape normală sau chiar peste normal, cum ar fi în vestul Alpilor. Acest lucru arată că, deși sezonul de zăpadă va începe să încetinească, se prognozează o îmbunătățire în a doua jumătate a iernii.

Prognoza pentru prima martie arată o tendință slabă de zăpadă la începutul primăverii, cu excepția părților de nord.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te