Mesajul minunat al lui Tudor Chirilă pentru tatăl său, care s-a stins acum 24 ani. „Sunt un norocos”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 21.11.2023 - 19:14
Mesajul minunat al lui Tudor Chirilă pentru tatăl său care s-a stins acum 24 ani. „Sunt un norocos” - Foto: Arhiva personala / imagine cu caracter ilustrativ
Tudor vhirilă și tatăl său

Artistul Tudor Chirilă a scris un mesaj emoționant pe pagina sa de socializare, în care își amintește cu drag de tatăl său, decedat în urmă cu 24 de ani. Ioan Chirilă a fost unul dintre cei mai mari jurnaliști sportivi ai României și a murit din cauza unui infarct.

SHARE

Astăzi se împlinesc 24 de ani de la moartea cronicarului Ioan Chirilă, tatăl artistului Tudor Chirilă. Cel din urmă a scris un mesaj emoționant pe rețelele sociale. Iată ce a scris Tudor Chirilă. 

Citește și: Tudor Chirilă a ajutat câțiva elevi de liceu să scape de nota 4 primită pe nedrept. Au făcut recurs

Relația specială dintre Chirilă și tatăl său

Mama lui Tudor Chirilă, Iarina Demian, este actriță și regizoare, iar de-a lungul timpului, pasiunea i-a fost insuflată și cântărețului. Fratele acestuia, Ionuț Chirilă, este îndrăgostit de sport, iar din luna septembrie a anului 2021 este antrenorul echipei Academica Clinceni din Liga I.

Cu tatăl său, Ioan Chirilă, Tudor Chirilă a avut o relație mai specială, fiind afectat cumplit de moartea tatălui său. Astăzi se împlinesc 24 de ani de când acesta a decedat, zi în care artistul transmite mereu un mesaj urmăritorilor săi. Iată ce a scris anul acesta.

„Las mesajul ăsta aici pentru cei care i-au citit cărțile sau articolele, poate pentru cei care îi vor mai citi cărțile și vor descoperi scriitorul care a fost. Astăzi se împlinesc 24 de ani de când tata nu mai e. Pentru mine tata, pentru alte sute de mii de oameni unul dintre cei mai mari jurnaliști sportivi români: Ioan Chirilă.
 
Dintre cele 29 de cărți pe care le-a scris, preferata mea rămâne "Viața la puls 200", dar sunt mulți alți împătimiți de "Răsucind fusele orare", "Finala se joacă astăzi", "Argentina 78", "Espana 82", "Nadia", "Glasul roților de tren", "Șepcile roșii" și lista poate continua. Mă bucur că mai există oameni care își mai aduc aminte de scrisul lui. Sunt norocos că mi-a fost tată.” a scris artistul pe pagina lui de Facebook.
 

A suferit mult după moartea tatălui

În data de 21 noiembrie 1999, jurnalistul sportiv s-a stins, iar de atunci artistul încearcă să îi cinstească memoria tatălui său cu fiecare ocazie. În 2017, Chirilă a scris un text emoționant dedicat părintelui său, pe blogul personal.

„Tata a murit într-o dimineaţă de noiembrie. Între timp, ziua asta a pierdut din durere şi a rămas un prilej de amintire. Colegii lui spun că a fost cel mai mare gazetar de sport din istoria României. A scris 29 de cărţi despre fotbal şi alte sporturi.

A muncit ca traducător în prima parte a vieţii lui, până să ajungă redactor la Sportul Popular. A avut o cronică duminicală la radioul naţional.

Vocea lui era inconfundabilă, la fel cronicile. S-a folosit de o cultură vastă ca să impună un stil unic în care sportul devenea mereu pretext pentru literatură. Cred că a suferit pe ascuns pentru că viaţa l-a împiedicat să ajungă scriitor.

Viaţa am fost noi, copiii lui pe care a trebuit să-i crească. A fost un tată la care ne-am uitat mereu în sus, deşi el era atât de aproape de noi”, începe textul lui Chirilă.

Printre amintiri, cântărețul a subliniat și că, odată cu trecerea timpului, pe nimeni nu mai interesează cine a fost tatăl lui, considerat și astăzi cel mai bun gazetar de sport pe care l-a avut România. „Mai devreme vorbeam la telefon cu mama şi ne întrebam ce rost au toate cuvintele astea.

Pe nimeni nu mai interesează cine a fost tata. Cărţile lui vor fi date uitării. O vreme durerea a fost motorul care ne-a ajutat să-i conservăm şi prelungim imaginea. După premii (cele şase ediţii ale Premiilor „Ioan Chirilă“ acordate celor mai buni jurnalişti de sport – n.r.), numele tatei a fost rostit din ce în ce mai rar.

Citește și: Ziua Îndrăgostiților: Tudor Chirilă distribuie fotografia fostei iubite. Melodia inspirată de Dorina

Aşa că tot ce scriu acum nu mai are sens decât pentru mine şi pentru cei din ce în ce mai puţini cu care tata a împărţit timp”, a mai scris Tudor Chirilă.

Ioan Chirilă a murit din cauza unui infarct, deși el suferea de diabet. Soția lui, actrița și regizoarea Iarina Demian a fost cea care l-a găsit fără suflare în propria lor casă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te