Medici aflați în funcții de conducere, în stare de incompatibilitate

DE Edi Neagu | 28.10.2021 - 10:39
Nereguli sesizate de ANI. FOTO: pexels.com

Agenția Națională pentru Integritate a făcut publice numele persoanelor cu funcții de conducere aflate în incompatibilitate.

SHARE

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate sau conflictul de interese de natură administrativă în cazul a doi directori în instituţii publice şi doi medici cu funcţii de conducere în spitale.

Potrivit unui comunicat al ANI, Monica Loredana Dumitriu, director adjunct la Direcţia supervizare sistem din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice, s-a aflat în stare de incompatibilitate, deoarece a participat la alegerile parlamentare din data 6 decembrie 2020, pentru funcţia de deputat, deşi avea obligaţia de a-şi suspenda raportul de serviciu pe perioada desfăşurării campaniei electorale şi până în ziua ulterioară alegerilor.

CITEȘTE ȘI: Persoanele nevaccinate din Germania nu vor mai avea dreptul la compensații

Ioan Dumitru Boţa, director executiv în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Sibiu, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 2 iulie 2018 - 10 iunie 2020, întrucât a exercitat funcţia contractuală de director în cadrul Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice "Transelectrica" SA - Sucursala de Transport Sibiu.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV Un Airbus al companiei Tarom, cu un motor în flăcări pe Otopeni. Decolase spre Hurghada

Ioana Carmen Misaroşi - manager al Spitalului Municipal Lupeni, judeţul Hunedoara, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 2 aprilie 2018 - 8 decembrie 2020, deoarece a exercitat simultan funcţia de manager al spitalului şi calitatea de membru în Consiliul Director al Asociaţiei C.A.R. Retezatul Lupeni IFN.

Mihai Edmond Ionac, şef secţie Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă "Pius Brînzeu" Timişoara, a fost declarat de ANI în conflict de interese, deoarece o firmă în care el şi soţia sunt acţionari a încheiat la data de 28 ianuarie 2019 un contract de prestări servicii cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Pius Brînzeu", potrivit Agerpres.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.