Locul de muncă unde nu sunt acceptați tinerii. „Au avut rezultate dezamăgitoare!”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 29.02.2024 - 18:33
Locul de muncă unde nu sunt acceptați tinerii. „Au avut rezultate dezamăgitoare!” - Foto: Stirile Prov TV / imagine rol ilustrativ
Locul de muncă unde nu sunt acceptați tinerii. „Au avut rezultate dezamăgitoare!” - Foto: Stirile Prov TV / imagine rol ilustrativ

Locul de muncă unde nu sunt acceptați tinerii. „Au avut rezultate dezamăgitoare!”. De ce spune asta și pe cine a angajat acesta în schimb?

SHARE

Locul de muncă unde nu sunt acceptați tinerii. „Au avut rezultate dezamăgitoare!”. De ce spune asta și pe cine a angajat acesta în schimb? 

Locul de muncă unde nu sunt acceptați tinerii

Un antreprenor italian în vârstă de 61 de ani, de meserie avocat, conduce o afacere la care are angajați doar persoane de peste 60 de ani.

Roberto Brazzale, din Zanè, Vicenza, conduce cea mai veche companie de produse lactate din Italia, numită „Brazzale spa”.

Antreprenorul a luat decizia neconvențională de a angaja pentru un nou proiect doar persoane cu vârsta de peste 60. El și-a motivat decizia explicând că a fost dezamăgit de angajații tineri.

„Tinerii? Am avut câțiva în probă, de 20-30 de ani, dar au avut rezultate dezamăgitoare!”, a spus antreprenorul italian, conform Corriere della Sera.

Pentru noul său proiect, antreprenorul a vrut să angajeze foști colegi de-ai lui de școală și persoane de aceeași vârstă cu el.

Citește și: Topul celor mai stresante locuri de muncă. Angajații ajung să își cheltuiască banii pe tratamente

„Oamenii de 60 de ani de astăzi au experiență, pasiune și energie”, a mai afirmat Roberto Brazzale. Italianul, împreună cu doi frați, reprezintă a șaptea generație a familiei originare din Altopiano di Asiago, care se află la conducerea celei mai vechi companii de lactate din Italia.

Această abordare contra curentului vine în contextul unui mediu de lucru dominat de angajări sporadice și orientate către tineret, dar Brazzale a fost recunoscut pentru curajul său, fiind inclus în lista celor 100 cei mai curajoși antreprenori din Italia.

Compania a renunțat la eticheta DOP (denumire de origine protejată) pentru a extinde producția dincolo de Alpi, ceea ce a dus la triplarea valorii adăugate, a numărului de angajați și a investițiilor în Italia.

A mutat o parte din procesele de producție în Cehia, unde produce parmezanul Gran Moravia, într-o fabrică durabilă și extrem de automatizată.

Citește și: Angajații vor avea noi drepturi și obligații de anul acesta. A fost schimbat Codul Muncii

Compania a înregistrat un venit de peste 300 de milioane de euro în 2022, având o forță de muncă de 1.000 de angajați și o creștere exponențială a profiturilor și exporturilor.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te