Locuitorii Bacăului au ajuns la capătul răbdării. Municipiul este de cinci zile fără apă potabilă

DE Daniel Toșa | 04.02.2022 - 08:34
Locuitorii Bacăului au ajuns la capătul răbdării. Municipiul este de cinci zile fără apă potabilă/FOTO: Pixabay

Municipiul Bacău este vineri în a cincea zi consecutivă fără apă potabilă, după ce luni seara s-a produs o avarie la magistrala de aducţiune de la Valea Uzului.

SHARE

Primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu s-a declarat nemulţumit de modul în care conducerea Companiei Regionale de Apă Bacău (CRAB) gestionează situaţia.

„CRAB a ratat soluţia tehnică pentru remedierea avariei, a decis să oprească umplerea ţevii şi continuă să improvizeze. Am fost informat de directorul CRAB, Nina Chiper, că va reumple aducţiunea începând de vineri dimineaţă şi abia sâmbătă am putea avea apă cu debit normal la robinete. 

Cred că se impun demisii de onoare urgente. Noi vom folosi toate pârghiile legale pentru a ne asigura că în aceste companii lucrează profesionişti veritabili şi nu oameni care au ajuns aici doar pentru că au fost susţinuţi politic de un partid sau altul", a declarat primarul municipiului Bacău, potrivit Agerpres.

Citește și: Valentine’s Day: 5 destinații romantice de city-break, pentru posesorii de certificat verde

Edilul a precizat că, începând de vineri, vor fi operaţionale 48 de puncte stradale de distribuire a apei menajere, 24 de puncte de distribuire în şcoli şi 11 locaţii pentru apă potabilă.

„Continuăm să sprijinim populaţia, iar celor care în aceste zile au greşit sau au acţionat greşit, le transmit că lucrurile nu se opresc aici. Nu voi mai accepta niciodată ca o mână de incompetenţi să-şi bată joc de un oraş întreg. Iar primul pas ar fi să plătească chiar ei cheltuielile pe care le face Primăria cu achiziţia apei potabile", a adăugat Lucian Daniel Stanciu Viziteu.

Citește și: Canada, pregătită să trimită soldaţi suplimentari în Polonia şi ţările baltice, din cauza Rusiei

Nu este prima dată când municipiul Bacău rămâne fără apă potabilă în urma unor avarii la magistrala de aducţiune, însă acum se înregistrează cea mai lungă criză a apei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.