Lidl a scos de la vânzare un produs cu risc de intoxicație cu histamină. Cât de gravă este boala

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 08.02.2024 - 12:28
Supermarket Foto: Freepik.com - rol ilustrativ

Lidl a anunțat că recheamă un produs din pește. Aceasă măsură a fost luată din cauza unei suspiciuni legate de determinarea unor valori ridicate pentru parametrul histamină. Ce trebuie să faci dacă ai aceste simptome.

SHARE

Lanțul de magazine Lidl a anunțat că a scos de la vânzare un produs, din cauza unor suspiciuni legate de riscuri de îmbolnăvire.

Acesta poate fi returnat, chiar și fără bon.

Lidl a scos de la vânzare un produs cu risc de intoxicație cu histamină

”Lidl România recheamă preventiv produsul „Nixe File de anșoa în ulei de măsline 80g” din lotul 145/220 și cu termenul de valabilitate 25.05.2024, ca urmare a unei suspiciuni legate de determinarea unor valori ridicate pentru parametrul histamină. 

Citește și: Lidl retrage un produs de pe piață. Clienții au fost anunțați să-l returneze. Din ce lot face parte

Manifestările tipice ale intoxicației cu histamină includ înroșirea pielii, erupții cutanate, simptome gastro-intestinale și dureri de cap.

Persoanele care au consumat acest aliment și dezvoltă simptome severe, ar trebui să solicite asistență medicală.

Din motive ce țin de siguranța consumatorului, Lidl România a reacționat fără întârziere și a scos produsul de la vânzare.

Produsul cu lotul și data limită de consum menționate mai sus poate fi returnat în toate magazinele Lidl. Contravaloarea acestuia va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Citește și: De ce a închis Lidl stațiile de încărcare gratuită pentru mașini electrice? Deschide unele pe bani

Această rechemare vizează exclusiv produsul „Nixe File de anșoa în ulei de măsline 80g” din lotul 145/220 și cu termenul de valabilitate 25.05.2024.

Alte produse vândute de Lidl România, inclusiv alte produse din gama Nixe, nu sunt afectate de această rechemare ”, a transmis Lidl conform ANSVSA.

Ce este histamina?

Histamina este o substanță chimică creată de sistemul imunitar, care poate reacționa la un alergen, provocând simptome precum tuse, strănut, ochi care lăcrimează. Inițial s-a crezut că histamina are proprietăți vasoactive puternice, datorită acțiunii sale stimulatoare și vasodepresoare.

Citește și: Din ce țări provin laptele, untul, brânza vândute sub marca Pilos de Lidl. Ce se fabrică în România

Atunci când nivelul de histamina crește foarte mult în organism sau există o problemă și corpul nu poate gestiona bine histamina, această substanță chimică începe să afecteze funcțiile normale. Manifestările tipice ale intoxicației cu histamină includ înroșirea pielii, erupții cutanate, simptome gastro-intestinale și dureri de cap, scrie monitoruldecluj.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te