VIDEO Lanț uman pe litoral pentru salvarea a 7 turiști din apa mării. Trei dintre ei au murit

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 14.08.2023 - 17:34
Se fac manevre de resuscitare Foto: Ziua de Constanța

Turiștii veniți la Mamaia au fost martorii unor scene de groază. Mai multe persoane au fost luate de curenți iar unele dintre acestea au fost scoase inconștiente din apă. Trei oameni nu au răspuns manevrelor de resuscitare.

SHARE

Mai multe persoane care au intrat în apele mării la Mamaia sunt în pericol de moarte. Au fost luate de curenți, iar pentru salvarea lor oamenii au făcut un lanț uman.

În zonă s-au deplasat mai multe echipaje medicale şi de pompieri.

UPDATE. 13. 20. Șapte persoane au fost scoase din marea agitată. Trei au murit, iar alte patru se află la spital. Una este în stare gravă.

”În ultimele ore am fost martorii unor evenimente tragice în care valurile mării au făcut iarăși victime.

Șapte persoane au fost surprinse de curenții puternici și duse în largul mării. Chiar dacă intervenția salvamarilor, a martorilor și a echipelor de salvare a fost promptă și victimele au fost extrase la mal în scurt timp, suntem profund îndurerați să vă informăm că trei dintre acestea și-au pierdut viața.

Una dintre persoane se află în stare gravă, fiind transportată la spital cu elicopterul SMURD, iar alte trei sunt sub supravegherea atentă a medicilor.

Situațiile s-au produs în stațiunea Mamaia, pe fondul valurilor mari și a curenților puternici.

Vă îndemnăm să vă informați cu privire la condițiile de înot, să alegeți zonele desemnate pentru scăldat și să ascultați mereu sfaturile salvamarilor.

Siguranța voastră și a celor dragi trebuie să fie mereu pe primul loc”, a transmis IGSU.

UPDATE 12.20 Cele trei persoane scoase inconştiente au fost declarate decedate, a anunţat ISU Dobrogea. De asemenea, o altă persoană a fost scoasă din apă inconştientă, tot în staţiunea Mamaia, dar în altă zonă. Bărbatul de 38 de ani a fost resuscitat şi transportat cu elicopterul SMURD la Spitalul Judeţean Constanţa.

VIDEO Lanț uman pe litoral pentru salvarea unor turiști din apa mării. Se fac manevre de resuscitare

ISU Dobrogea a precizat că trei persoane scoase inconştiente din apă au fost resuscitate, iar alte două erau conştiente, fiind transportate la spital pentru investigaţii suplimentare.

Conform presei locale, 3 persoane sunt inconștiente fiind resuscitate și alte 2 persoane sunt conștiente și au fost transportate la spital.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” Constanța a fost solicitat să intervină în stațiunea Mamaia în urma unui apel 112, potrivit Ziua de Constanța.

Mai precis, cinci persoane au fost în pericol de înec în stațiunea Mamaia, pe plaja Victoria. Au intervenit două SMURD B2 de la Mamaia, un SMURD B2 de la Fripis, un Smurd C și o autospecială de transport pentru victime multimple de la Port.

S-a format lanț uman pentru a salva persoanele.

Trei persoane au fost scoase din apă. O persoană este conștientă, iar alte două sunt resuscitate, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dobogea la Digi24.

La ora transmiterii acestei știri, operațiunea de salvare este în curs de desfășurare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te