Cine sunt judecătoarele ce l-au eliberat pe Piedone. Înfierau magistrații ce protestau față de OUG13

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 21.06.2023 - 22:06
Cristian Popescu Piedone a scăpat de acuzațiile din dosarul Colectiv și este liber Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea
Un complet de judecată al Secției Penale de la ÎCCJ a decis achitarea primarului Cristian Popescu Piedone în dosarul Colectiv - imagine cu caracter ilustrativ Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Judecătoarele ÎCCJ Elena Barbu, Eleni Cristina Marcu și Valerica Voica au dispus achitarea definitivă a lui Cristian Popescu Piedone. Primele două au semnat o scrisoare în care îi înfierau pe magistrații care protestau față de OUG 13 în epoca Dragnea.

SHARE

Judecătoarele Elena Barbu și Cristina Eleni Marcu au semnat, în martie 2019, o scrisoare de înfierare a protestelor magistraților care se opuneau modificărilor operate de PSD-ALDE la Legile Justiției în epoca Dragnea.

Când semna scrisoarea prin care condamna protestele colegilor, Judecătoarea Cristina Eleni Marcu era vicepreşedintă a Curţii de Apel Constanţa, iar Elena Barbu era preșdinte interimar la Curtea de Apel Brașov. 

Citește și: Cristian Popescu Piedone, "spălat" și eliberat din închisoare. I s-a transmis că va fi liber

Judecătoarele care l-au eliberat pe Piedone înfierau magistrații care protestau față de OUG 13

Pe 1 februarie 2019, Cristina Eleni Marcu a emis un comunicat de presă prin care susținea public un punct de vedere publicat în 10 decembrie 2018 de Victor Alistar și Romeo Chelaru (numiți de alianța PSD-ALDE ca reprezentanți ai societății civile în CSM) și un drept la replică al Liei Savonea, președintele CSM, din data de 18 ianuarie.

Citește și: La 8 ani de la tragedia de la Colectiv nu avem un spital pentru marii arși și Piedone e liber

În 2020, Elena Barbu şi Eleni Cristina Marcu au promovat, în anul 2020, la Secţia penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) fiind selectate de o comisie de examinare din care a făcut parte şi fostul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader.

Citește și: Cine este cea mai căutată infractoare din Europa. Lucra cu motocicliștii Hells Angels și Bandidos

Cea de-a treia judecătoare din completul care l-a eliberat pe Piedone, Valerica Voica a fost promovată în ianuarie 2022 la ÎCCJ, în timpul mandatului fostului CSM, din care făcea parte și Lia Savonea.

Ulterior, în marie 2023, Valerica Voica și Eleni Cristina Voicu și-au exprimat dorință de a face parte din comisia de verificare a dosarelor de concurs în ciuda experienței limitate la instanța supremă, la concursul de promovare la ÎCCJ la care a candidat și Lia Svonea, conform Europa Liberă România.

Evident, Lia Savonea a promovat de la Curtea de Apel București la Înalta Curte de Casație și Justiție, obținând 48 de puncte din 50 posibile.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te