Judecătoarele Elena Barbu și Cristina Eleni Marcu au semnat, în martie 2019, o scrisoare de înfierare a protestelor magistraților care se opuneau modificărilor operate de PSD-ALDE la Legile Justiției în epoca Dragnea.
Când semna scrisoarea prin care condamna protestele colegilor, Judecătoarea Cristina Eleni Marcu era vicepreşedintă a Curţii de Apel Constanţa, iar Elena Barbu era preșdinte interimar la Curtea de Apel Brașov.
Judecătoarele care l-au eliberat pe Piedone înfierau magistrații care protestau față de OUG 13
Pe 1 februarie 2019, Cristina Eleni Marcu a emis un comunicat de presă prin care susținea public un punct de vedere publicat în 10 decembrie 2018 de Victor Alistar și Romeo Chelaru (numiți de alianța PSD-ALDE ca reprezentanți ai societății civile în CSM) și un drept la replică al Liei Savonea, președintele CSM, din data de 18 ianuarie.
În 2020, Elena Barbu şi Eleni Cristina Marcu au promovat, în anul 2020, la Secţia penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) fiind selectate de o comisie de examinare din care a făcut parte şi fostul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader.
Cea de-a treia judecătoare din completul care l-a eliberat pe Piedone, Valerica Voica a fost promovată în ianuarie 2022 la ÎCCJ, în timpul mandatului fostului CSM, din care făcea parte și Lia Savonea.
Ulterior, în marie 2023, Valerica Voica și Eleni Cristina Voicu și-au exprimat dorință de a face parte din comisia de verificare a dosarelor de concurs în ciuda experienței limitate la instanța supremă, la concursul de promovare la ÎCCJ la care a candidat și Lia Svonea, conform Europa Liberă România.
Evident, Lia Savonea a promovat de la Curtea de Apel București la Înalta Curte de Casație și Justiție, obținând 48 de puncte din 50 posibile.