Jandarm de la Brigada Specială prins cu droguri în mașină. S-ar fi ocupat cu vânzarea de stupefiante

DE Octavia Constantinescu | 12.12.2023 - 17:03
Jandarm de la Brigada Specială prins cu droguri în mașină. S-ar fi ocupat cu vânzarea de stupefiante - Foto: Libertatea / imagine cu caracter ilustrativ

Jandarm de la Brigada Specială prins cu droguri în mașină. S-ar fi ocupat cu vânzarea de stupefiante. Iată cum l-au prins polițiștii și ce declară acesta după cele întâmplate.

SHARE

Jandarm de la Brigada Specială prins cu droguri în mașină. S-ar fi ocupat cu vânzarea de stupefiante. Iată cum l-au prins polițiștii și ce declară acesta după cele întâmplate.

Jandarm prins cu droguri 

Un nou scandal zguduie structura Jandarmeriei care luptă împotriva traficului de droguri. La nicio lună după ce o fostă purtătoare de cuvânt a Brigăzii Speciale a Jandarmeriei a fost prinsă cu cocaină în geantă, un alt angajat al structurii a fost găsit cu stupefiante în autoturism.

Jandarmul a fost oprit în trafic, pentru un control de rutină, într-o localitate din Cluj. La verificări, poliţiştii au avut suspiciuni că tânărul jandarm consumase substanţe interzise.

În urma controlului, polițiștii rutieri au găsit în mașina jandarmului, într-un rucsac, mai multe droguri de risc și mare risc, dar și un cântar.

Din informațiile obținute, se pare că tânărul, care lucrează la Brigada Specială a Jandarmeriei din 2022, s-ar fi ocupat și cu vânzarea drogurilor, iar acest lucru va fi luat în calcul de anchetatori. 

Citește și: Cazul drogurilor sub formă de jeleuri și ”Vape”: 28 de persoane reținute, inclusiv un polițist

"În data de 3 decembrie, în jurul orei 22.00, un jandarm aflat în concediu de odihnă, în judeţul Cluj, a fost oprit în trafic de către un echipaj de poliţie, care efectua un control de rutină. Acesta a fost supus unui test cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În urma unui control al maşinii, realizat de echipajul de poliție, într-un rucsac ce se afla în autovehiculul jandarmului, au fost găsite substanțe susceptibile a fi interzise la deținere. În acest context, jandarmul a afirnat că rucsacul nu îi aparține și a solicitat din proprie inițiativă transportul la spital pentru recoltarea de probe biologice.

Menționăm faptul că după finalizarea testelor biologice și în funcție de rezultatul acestora se vor dispune măsuri în consecință, conform prevederilor legale. 

În acest caz, conform procedurilor, s-a dispus începerea urmăririi cercetării disciplinare prealabile", a transmis Ana Maria Burchi, purtătoarea de cuvânt a Jandarmeriei Române.

Citește și: Peste 500 de farmacii, controlate pentru fentanyl după arestarea farmacistului traficant de droguri

Dacă se va stabili că jandarmul a consumat droguri, el va răspunde în fața legii și riscă să își piardă inclusiv locul de muncă. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te