Într-un exces de furie, un tânăr și-a omorât tatăl în bătaie. Cearta ar fi pornit de la o soră

DE Alexandra Lupascu, Alexandra Lupascu | Actualizat: 12.07.2023 - 09:26
Într-un exces de furie, un tânăr și-a omorât tatăl în bătaie. Cearta ar fi pornit de la o soră Foto: Inquam Photos / George Călin (fotografie cu rol ilustrativ)

Într-un exces de furie, un tânăr din Iași și-a omorât tatăl în bătaie. Cearta ar fi pornit de la o soră mai mare care fusese alungată de acasă de tatăl său. La un moment dat, băiatul a ripostat și, într-un acces de furie, l-a lovit pe tatăl lui cu o bâtă din lemn.

SHARE

Într-un exces de furie, un tânăr din Iași și-a omorât tatăl în bătaie. Cearta ar fi pornit de la o soră mai mare care fusese alungată de acasă de tatăl său.

La un moment dat, băiatul a ripostat și, într-un acces de furie, l-a lovit pe tatăl lui cu o bâtă din lemn.

Un tânăr de 19 ani, supărat că sora lui a fost alungată de acasă, a răbufnit și, potrivit procurorilor, și-a ucis tatăl în bătaie. Băiatul a fost reținut pentru omor. 

Scandalul a izbucnit luni seară, în comuna Popești, conform știrile ProTv.

Ceartă cu final tragic

Potrivit anchetatorilor, bărbatul de 50 de ani, care băuse extrem de mult și devenise agresiv, a început să se certe cu fiul lui de 19 ani.

”Era să bage cuțitul în dânsul. Eram de față când o sărit cu furca și cuțitul. A venit și poliția aici și a zis lui tata să se potolească. Nu știu ce a avut, dar a făcut mai rău, a sărit la bătaie la frate-miu", a mărturisit fiica. 

La un moment dat, băiatul a ripostat și, într-un acces de furie, l-a lovit pe tatăl lui cu o bâtă din lemn, amenințându-i apoi și pe cei din jur.

Citește și: VIDEO Iohannis, la Summitul NATO: O atenţie sporită pentru zona Mării Negre şi Republica Moldova

Femeie: ”Striga în gura mare ”vă omor pe toți, m-am săturat de voi și mâine dimineață toți sunteți în sicriu”. De față cu poliția”.

Scandalul a pornit după ce bărbatul a gonit-o de acasă pe fiica cea mare, cu un copil mic în brațe
Țocu-Radu Cătălin, prim-procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași: ”I-a aplicat tatălui său în vârstă de 50 de ani multiple lovituri în zona capului și a spatelui, cauzându-i diverse leziuni craniene ce au determinat decesul victimei. Ulterior a manifestat o atitudine de recunoaștere și regret față de aceasta”.

A regretat gestul său

Cearta ar fi pornit după ce tatăl suspectului ar fi gonit-o de acasă pe sora lui mai mare, cu un copil în brațe. Femeia voia să se refugieze în casa părintească, după o ceartă cu socrii.

Citește și: VIDEO Franţa a livrat Ucrainei rachete cu rază lungă de acțiune SCALP. Sunt „super-letale”

Mama suspectului: ”Am vrut să mă bag, dar băiatul m-a fugărit. A zis ”dă-i pace, mamă, că n-are nimica” și i-am spus ”măi, băiete, dar e tatăl tău” și el ”dar, mamă, nu vezi că își bate joc de toți? Unde să meargă asta cu copil mititel, unde să stea?".

Tânărul a fost reținut pentru omor asupra unui membru al familiei și urmează să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă. Dacă va fi găsit vinovat, riscă cel puțin 10 ani de închisoare.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te