Interzis în Schengen, după ce Austria dă un verdict dur: Românii, mai periculoși ca afganii!

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 22.03.2024 - 17:55
Interzis în Schengen, după ce Austria dă un verdict dur: Românii, mai periculoși ca afganii! Foto: Profimedia Images (fotografie cu caracter ilustrativ)

Poziția controversată a Austriei vis-a-vis de aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen continuă. Românii ar fi fost catalogați ca fiind mai periculoși decât afganii. Asta, pe baza unor statistici oficiale ale ministerului apărării.

SHARE

Ministrul de interne din Austria, Gerhard Karner a lăudat anul 2023 ca fiind "anul deportărilor". Opoziția l-a acuzat între timp că a indus publicul în eroare. 

Ministrul a arătat că în timp ce au fost deportați 531 de români, sirieni au fost deportați 30, iar afgani doar 5

La o privire mai atentă, el are dreptate: solicitanții de azil din țările de origine obișnuite (Afganistan, Siria) nu au fost aproape deloc deportați. "Calea unei politici stricte în materie de azil" nu este recunoscută.

12 900 de persoane au fost expulzate anul trecut ceea ce nu e adevarat. Mai mult de jumătate dintre acestea - 6910 - au fost de fapt plecări voluntare și doar 5990 au fost "expulzări forțate" conform Exxpress.

Acest lucru se poate vedea din statisticile oficiale ale Biroului Federal pentru Imigrație și Azil. Cu toate acestea, a existat o creștere de 1379 de deportări în comparație cu 2022; în anul precedent, au fost deportate 3371 de persoane.

Interzis în Schengen, după ce Austria dă un verdict dur: Românii, mai periculoși ca afganii!

Această cifră dă de gândit având în vedere cererile de azil record din ultimii doi ani: 112 272 de migranți au solicitat azil în 2022, față de 59 232 în anul precedent - cea mai mare și a treia cea mai mare cifră din istoria celei de-a doua Republici, după 1956, anul revoltei maghiare.

Cu alte cuvinte: În primii doi ani de când Karner a devenit ministru de interne, un număr incredibil de 171.504 persoane au solicitat azil - un record solitar

Citește și: Șefa Parlamentului European: „Spaţiul Schengen nu va fi complet până nu va include şi România” 

În schimb, 4750 de expulzări nu pare a fi un număr foarte mare, dar chiar și această cifră este prea mare, după cum se poate observa dacă ne uităm la naționalitățile migranților expulzați.

Aproape 80% dintre deportări au vizat cetățeni europeni care au comis infracțiuni penale. Dacă ne uităm la primele 20 de țări de origine, 3209 au fost chiar cetățeni europeni

80 la sută din deportări privesc infractori europeni

 Prin urmare, un utilizator X are dreptate atunci când îl critică pe Karner: "Au deportat o mulțime de cerșet...i slovaci, maghiari și români pentru a se mândri cu aceste statistici."

Citește și: Nehammer nu cedează, după discuţia cu Iohannis, pe Schengen. "Poziția Austriei rămâne neschimbată"

De departe, cei mai mulți migranți deportați au fost slovaci (1.380), urmați de maghiari (635), români (531), sârbi (350) polonezi (337), cehi (165) și bulgari (161).

Cine caută sirieni în top 20 va găsi un număr infim de 36 de persoane, iar cine caută afgani va fi dezamăgit. Cinci afgani au fost deportați în 2022.

Citeşte şi: Nehammer nu cedează, după discuţia cu Iohannis, pe Schengen. "Poziția Austriei rămâne neschimbată"

Prin urmare, deportările sirienilor și afganilor cu o decizie de azil negativă se lasă încă mult așteptate, chiar dacă sunt cele mai mari două grupuri de solicitanți de azil. Cererile de reîntregire a familiei sunt, de asemenea, în creștere masivă aici.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te