Interlopul Rechinu, arestat de doi ani în Mexic pentru extrădare, trimis în judecată în România

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 28.11.2023 - 16:00
Interlopul Florian Tudor, zis Rechinu, a fost arestat acum mai bine de 2 ani, în Mexci, pentru a fi extrădat Foto: captură Youtube

Interlopul oltean, Rechinu, a fost trimis în judecată de procurorii români. El se află în arest, în Mexic, de mai bine de 2 ani, de când autoritățile române au cerut să fie extrădat.

SHARE

Interlopul oltean, Florian Tudor, zis Rechinu, considerat capul mafiei românești din Mexic, a fost trimis în judecată de procurorii români. 

Citește și: VIDEO Capii clanului Caran, săltați de la petrecere. 15 milioane $, cu mafia Rechinului din Mexic

Interlopul Rechinu, arestat de 2 ani în Mexic pentru extrădare, trimis în judecată în România

Prin rechizitoriul din data de 22.11.2023, procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a lui Florian Tudor (aflat în stare de arest pe teritoriul Mexicului), pentru săvârșirea infracțiunilor de  constituirea unui grup infracțional organizat,  instigare la tentativă de omor calificat, șantaj și instigare la șantaj.

Citește și: Gangsterii interlopului oltean Rechinu, care-au devalizat și ucis în Mexic, zic că-s nevinovați

Complicii lui Florian Tudor au fost deja condamnați în România. El se află în arest, la închisoarea de maximă siguranță Altiplano, din Mexic, de mai bine de doi ani, de când autoritățile române au cerut să fie extrădat. 

Citește și: Patrian, Alin și Piciu, locotenenții interlopului oltean Rechinu, pedepsiți. Bruce Lee a scăpat

Șase locotenenți ai  interlopului oltean Rechinu, care au înjughiat un fost membru al bandei, în Mexic, au fost condamnați definitiv prin decizia nr. 538 a Curții de Apel București.

Cei șase interlopi au fost acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat, dar și de tentativă de omor asupra unui fost membru al bandei, Sorinel Marcu, pe care l-au înjunghiat în Cancun, Mexic.

Judecătorii Curții de Apel București au decis că doar trei dintre cei șase inculpați au făcut parte din gruparea de crimă organizată condusă de Florian Tudor.

Infracțiunile șefului mafiei române din Mexic

În 2020, Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP), o rețea internațională de jurnalism de investigație, a publicat o investigație aprofundată privind operațiunile bandei lui Tudor, care a operat în zona Riviera Maya – Mexic.

„Rechinul” și locotenții săi au ajuns să opereze la nivel global și se estimează că au furat peste 1 miliard de dolari de la turiștii din America Latină. Principalul obiect de activitate al grupării era skimmingul – furtul banilor din bancomate cu ajutorul cardurilor clonate.

Un raport al autorităților americane arată că Tudor și grupul său au reușit să se infiltreze în poliția municipală și agenți ministeriali, cărora le plătea 2.000 de dolari pe lună pentru a obține protecție și a fi alertați în legătură cu operațiunile împotriva lor.

Aceștia menționează, de asemenea, că mafia românească finanțează politicienii Partidului Verde. 

Citește și: Cum a corupt-o interlopul oltean Rechinu pe frumoasa politiciană Laura Fernández: Ea va ajunge sus

Rapoartele autorităților americane asigură că gruparea mafiotă românească s-a infiltrat în marșul feminist din noiembrie 2020. În plus, a avut sprijinul a opt polițiști locali, cărora, în ziua respectivă, li s-a ordonat să tragă cu armele pentru a crea haos printre protestatari.

Rechinu, greu de extrădat

Interlopul oltean, Florian Tudor, a fost arestat în mai 2021, în Mexic, și, de atunci, se judecă extrădarea sa în România.

Șase dintre locotenenții săi au fost condamnați la noi în țară pentru diverse infracțiuni – trei dintre ei pentru că au încercat să ucidă un bărbat la ordinul lui Tudor. Cei trei au contestat sentința.

Avocații lor și-au bazat apărarea pe rapoartele procurorului mexican Jonathan Medina Nava, care a atribuit tentativa de omor unor mexican. Astfel că aliații lui Tudor susțin, prin avocați, că nu sunt vinovați pentru că investigația din Mexic a stabilit cine a comis tentativa.

Lui Medina Nava i-a fost pus sub sechestru contul bancar de către anchetatorii financiari mexicani în 2021, în urma unor suspiciuni că ar fi primit mită chiar de la șeful grupării de interlopi, Florian Tudor.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te