VIDEO Capii clanului Caran, săltați de la petrecere. 15 milioane $, cu mafia Rechinului din Mexic

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 23.11.2023 - 19:10

Capii clanului Caran, interlopi periculoși care încercau să se impună în București, au fost săltați de mascați direct de la o petrecere. Anchetatorii au descoperit că erau în relații cu mafia interlopului oltean, Florian Tudor, zis Rechinu, care activa în Mexic și Statele Unite.

SHARE

Aurel, Emil și Costel Caran, liderii unuia dintre cele mai periculoase clanuri din România, sunt vizați într-o anchetă în care sunt acuzați de șantaj, proxenetism, tentativă de omor, spălare de bani și tranzacții ilegale în urma unor infracțiuni informatice săvârșite în America de oamenii interlopului oltean Florian Tudor, zis Rechinu. 

Aurel, Emil și Costel Caran au fost săltați la 6 dimineața dintr-un local de pe bulevardul Decebal, acolo unde se aflau la o petrecere. 

Capii clanului Caran, săltați de la petrecere. 15 milioane $, cu mafia Rechinului din Mexic

De departe cea mai importantă activitate a clanului Caran era transportul sumelor de bani provenite din infracțiunile informatice comise în Statele Unite de oamenii grupării interlopului FLorian Tudor, zis Rechinul, în prezent arestat în Mexic. 

Citește și: Fotbalistul Cristi Tănase spune că are o relație foarte bună cu familia de interlopi Caran

În conturile liderilor clanului Caran au intrat peste 15 milioane de dolari într-un singur an. Conform anchetatorilor, în intervalul  septembrie 2020 – octombrie 2021, liderul grupului infracțional a acumulat în contul aferent portofelului electronic aproximativ 7.000.000 USD în depozite și aproximativ 8.000.000 USD în retrageri, bani introduși în circuitul civil. 

„În perioada decembrie 2020 – noiembrie 2021, pe raza municipiului Rovinari, trei făptuitori au constituit un grup infracțional organizat în vederea săvârșirii infracțiunii de spălare a banilor, în care au atras mai mulți membrii (aderenți și sprijinitori) aceștia având roluri stabilite de liderii grupului în funcție de abilitățile demonstrate ale fiecăruia (intelectuale ori în conducerea autoturismelor), scopul fiind acela de a transporta sume foarte mari de bani de pe teritoriul Țărilor de Jos pe teritoriul României. 

Citește și: Scandal într-un restaurant din București: temutul interlop Nuredin Beinur, împușcat de „Francezu”

Liderul percepea comision din suma de bani transportată, iar ceilalți membri erau remunerați pentru fiecare transport efectuat, aceștia cunoscând faptul că banii provin din săvârșirea unor infracțiuni informatice tip skimming de către membrii grupului infracțional organizat  care acționa pe teritoriul SUA.

Caranii investeau în ferme de minat criptomonede

Sumele de bani reciclate au fost investite în autoturisme, imobile, societăți comerciale, fermă de minat criptomonede, drepturile de proprietate aflându-se în patrimoniile membrilor grupului ori ale unor persoane interpuse.

Citește și: Interlopul oltean Rechinu șpăguia un procuror mexican care l-a scos nevinovat pentru o crimă

Procurorii au făcut 84 de percheziții pe raza municipiului București și a județelor Ilfov, Dolj, Gorj, Timiș și Brăila.

Dosarul vizează săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, camătă, șantaj, tentativă de omor, tulburarea ordinii și liniștii publice, proxenetism, spălarea banilor, dare și luare de mită, trafic de influență, organizarea ilegală a jocurilor de noroc, înșelăciune, fals în declarații, fals intelectual, uz de fals, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și rele tratamente aplicate minorului.

Cum au vrut să se impună Caranii în București

Începând din septembrie 2020 și până în prezent, trei frați, respectiv Aurel, Emil și Costel din Clanul Caran, în calitate de lideri decizionali, au inițiat și constituit un grup infracțional bazat atât pe relații de rudenie, cât și prin afiliere sau alianțe (naș-fin, cumnați). 

Au comis infracțiuni contra persoanei și contra patrimoniului „în scopul impunerii în mediul infracțional al «renumelui» grupării infracționale (în detrimentul  altor grupări infracționale), extinderii zonelor de influență atât pe raza municipiului București cât și la nivelul întregii țări, precum și pentru extinderea activității infracționale în străinătate, prin sprijinirea unor grupări  specializate în infracțiuni informatice”, conform DIICOT.

Ca să intimideze concurența, Aurel, Emil și Costel Caran au atras mai mulți membri (persoane cu un fizic impunător și comportament violent), pentru a-i însoți zilnic, atât pentru preîntâmpinarea escaladării unor conflicte cu grupări  rivale, cât și în vederea unei expuneri cât mai puternice sub aspect numeric a membrilor grupului infracțional în zonele care prezentau interes pentru impunerea influenței (centrul și nordul Capitalei, stațiunea Mamaia Nord în sezonul estival ș.a.).

Exploatau minore vulnerabile

În perioada februarie – aprilie 2021, mai multe persoane au constituit un grup infracțional organizat, specializat în comiterea infracțiunii de trafic de persoane.

"În vederea atingerii scopului propus membrii acestuia au recrutat și adăpostit mai multe femei, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acestora (situația financiară precară, minori în întreținere, asigurarea mijloacelor materiale de subzistență pentru întreaga familie) în scopul exploatării prin obligarea la practicarea prostituției și alte forme de exploatare sexuală (practicarea de dansuri tip striptease) în incinta unui club aflat în sectorul 1 al  municipiului  București”, menționează DIICOT.

Aceștia le-au impus fetelor să întrețină atmosfera cu clienții clubului (prin dansuri, inclusiv nud), obținând sume importante în urma consumației.

„Întrucât, nu erau remunerate pentru activitatea desfășurată de către administratorii în fapt ai clubului,  au fost constrânse să întrețină raporturi și acte sexuale, precum și  masaj erotic în camerele special amenajate și puse la dispoziție de către suspecți, acesta fiind singurul mod prin care  puteau să câștige foloase patrimoniale în cadrul clubului respectiv”, mai arată anchetatorii. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te