Fost șef al ANAF despre dezvăluirile Newsweek: Există indicii de deturnare de fonduri

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 03.01.2019 - 13:20
Foto: Facebook

Fostul șef al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Gelu Diaconu, se întreabă de ce jurnaliștii plătiți de PSD nu sunt controlați de procurorii Antifraudă, după cum s-a întâmplat și în cazul birourilor Hotnews și Rise Project.

SHARE

Gelu Diaconu și-a manifestat nelămuririle într-o postare pe pagina sa de Facebook, ca reacție la articolul postat de Newsweek în care s-a dezvăluit faptul că PSD cheltuie milioane de lei pe jurnaliști și analiști.

„Toți cei enumerați în articol sunt plătiți de PSD din bani publici ca să manipuleze și să-și trădeze meseriile. N-ar trebui "băgați în analiză de risc" și controlați de procurori și Antifraudă? Vă mai amintiți cum a năvălit abuziv Antifrauda în birourile Hotnews și Rise Project pe sesizări false?” relatează Diaconu pe Facebook.

Acesta a adăugat că vorbim de o situație reală, în care Dragnea a ridicat subvențiile partidului pentru a avea cum să îi plătească pe „manipulatori”.

„În toate cazurile prezentate de Newsweek există indicii temeinice de deturnare de fonduri public și atribuire de contracte în vederea obținerii de foloase personale sau de grup.
Pentru că subvențiile pentru partid au fost crescute la nivele amețitoare tocmai de beneficiarii nemijlociți, adică de către Dragnea și PSD, tocmai pentru a avea de unde să-i plătească pe manipulatorii, ce-i drept, talentați. Despre guriștii amintiți nu sunt multe de spus: personaje lipsite de morală, care și-au vândut sufletul și pe români pentru niște arginți. Ce-i drept, pe zeci și sute de mii de arginți/euro lunar! Și, uite așa, România devine un sat fără câini, adicaă Țara lui Papură/Daddy Vodă!” mai spune Diaconu.

Newsweek România a publicat, vineri, sumele pe care le-ar fi încasat mai mulți ziariști, analiști și sociologi de la PSD din banii încasați de partid la stat drept subvenție. Lista este condusă de ziaristul Doru Bușcu, de la Cațavencii, cu cele mai mari sume încasate de la PSD, prin intermediul unor firme de consultanță. Doru Bușcu neagă însă și susține că e vorba despre simple contracte comerciale și că nu susține partidul lui Dragnea, deși în spațiul public mai multe voci susțin acest lucru.

Citește și: Caracatița „jurnaliștilor" și „analiștilor" plătiți de PSD cu 10 milioane de lei din bani publici

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.