Fritz a încăierat un angajat al penalului Andronic cu unul al penalului Burci

DE Alexandru Pop | Actualizat: 30.08.2021 - 14:51
Fritz a încăierat un angajat al penalului Andronic cu unul al penalului Burci/FOTO: Facebook/Dominic Fritz

Ar fi avut dreptul să candideze la Primăria Timișoara Dominic Fritz sau nu în condițiile în care nu are domiciliu în Timișoara? Un angajat de la "Adevărul" al lui Cristi Burci spune că da, un angajat al lui Dan Andronic de la "Evenimentul zilei" spune că nu. Cu ceva stropi.

SHARE

"Am impresia că Dominic Fritz, primarul Timișoarei, își lasă deliberat dușmanii să se zbuciume pe tema domiciliu/reședință, ca să nu-l bâzâie la cap pe alte chestii. Ce să zic, poate că e bună tactica, rămâne de văzut...

Dar hai să vedem despre ce este vorba. Dominic Fritz s-a însurat zilele astea și Primăria a publicat anunțul de intenție, conform legii, ca să se opună cine are ceva de opus.

Principalul dușman al lui Fritz, fostul primar Nicolae Robu, a sesizat că în dreptul mirelui e trecut că are REZIDENȚA în Timișoara, nu DOMICILIUL - deci candidatura sa la Primărie ar fi fost ilegală, câtă vreme legea electorală le cere candidaților să aibă domiciliul (și nu reședința) în localitatea în care candidează.

Robert Turcescu - alt dușman al lui Fritz - vine cu exemplul personal: <Când am candidat la CJ Dâmbovița am fost nevoit să-mi schimb buletinul de București și să-mi fac altul în locuința bunicilor din comuna Crângurile. Că asa zicea legea, chit ca e tâmpită, dar E LEGE! Si atunci Fritz de la Timișoara cum a putut candida doar cu REZIDENȚA?>", a scris Liviu Avram recent pe Facebook.

Avram prestează, în timpul orelor de program, pentru "Adevărul", publicație deținută de Cristi Burci.

Citește și: Cristi Burci, care deține Adevărul și Prima TV, lovit de un sechestru DIICOT de 36 milioane euro

Citește și: Foști parteneri de afaceri ai lui Burci, mogulul penal de la „Adevărul”, fani dedicați ai USRPLUS

În replică, Robert Turcescu, jurnalist-politician-cărător de rucsac, acum prestator la "Evenimentul zilei", a susținut că Avram nu are... umor: "Liviu, pe lângă miștourile de doi lei pe care le faci (n-ai avut niciodata umor, știm toți asta) ia de citește și nu te mai da deștept când nu ești: domiciliul, reședința și rezidența sunt în interpretare juridică noțiuni sensibil diferite! Deșteptu' lu' Pește ce ești..."

Citește și: Definitiv: Truică, 7 ani (închisoare); Dan Andronic, 3 ani (suspendare); Prințul Paul, 3 ani, 4 luni

Citește și: Infractorul Dan Andronic, proces de intimidare împotriva Newsweek. A pierdut. Motivarea deciziei

Președintele Autorității Electorale Permanente a tranșat problema (în exclusivitate, pentru impact.ro): "În legislaţia europeană se precizează clar că cetăţenii europeni pot candida în diverse campanii locale pentru funcţii ca cea de primar, consilier local sau judeţean cu condiţia de a avea rezidenţa în circumscripţia electorală în care candidează. Ca atare, domiciliul nu este obligatoriu din această perspectivă. Revenind, sunt sigur că autorităţile române au verificat cu multă atenţie dosarele depuse de toţi candidaţii la momentul premergător alegerilor locale din 2020. În plus, din clipa în care România a semnat tratatul de aderare la Uniunea Europeană s-a angajat să respecte şi legislaţia europeană în exerciţiu. Inclusiv legea noastră electorală face referire la asta. Ca atare, orice discuţii pe tema asta sunt doar nişte declaraţii publice. Legea trebuie citită cu atenţie, întotdeauna, iar Autoritatea Electorală Permanentă e gata oricând să ofere precizări celor interesaţi."

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te