Piața Unirii București
Câteva zeci de mașini așteaptă la semafoarele din centrul Capitalei, altfel o zonă extrem de aglomerată. Deși în apropiere se vede un parc, nu există oameni și nici pietoni pe trotuare.
Cluj Napoca
Piața Unii este goală, doar câteva persoane aventurându-se pe bulevardul Eroilor din oraș. De asememea, platoul pe care află statuia lui Matei Corvin este gol. (Imagini live pot fi vizionate aici)
Piatra Neamț
În centrul orașul nu se vede niciun om. Orașul pare complet pustiu la miezul zilei și la o oră de la închiderea țării.
Bacău
La prânz nu sunt trecători pe stradă. În schimb, pe șoseaua centrală se circulă foarte lejer, coloanele fiind absolut inexistente.
Buzău
Câteva mașini trec pe strada care mărginește platoul central al orașului. Cel mult 5 oameni s-au putut vedea în timp real în centrul orașului. (Imagini în timp real pot fi vizionate aici)
Fălticieni
Se văd mașini în parcările publice și mai mulți oameni decât mașini care fie trec strada fie intră în magazine. (Imagini live pot fi vizionate aici)
Rădăuți
Foarte puțini pietoni își fac loc pe trotuare. SE văd însă mașini circulând foarte lejer pe străzile centrale. (Imagini live pot fi vizionate aici)
România a intrat în carantină totală, de miercuri, ora 12.00
Românii pot ieși din casă în baza unei declarații pe proprie răspundere, pentru următoarele motive:
a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
Amintim că pentru deplasare la muncă este nevoie și de completarea unei adeverințe.
b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;
c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;
e) deplasările scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități sportive de echipă), cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice;
f) deplasarea în scopul donării de sânge, la centrele de transfuzie sanguină;
g) deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat;
h) deplasarea pentru realizarea de activități agricole;
i) deplasarea producătorilor agricoli pentru comercializarea de produse agroalimentare.
Amintim și că persoanele de peste 65 de ani pot ieși din locuințe în intervalul orar 11.00-13.00, în baza aceleiași declarații.