FOTO Un milionar care a țepuit statul cu milioane și e căutat de ANAF și-a luat Porsche de 300.000 €

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 12.12.2023 - 16:07
Un milionar care a țepuit statul cu milioane și e căutat de ANAF și-a luat Porsche de 300.000 € - Foto: cancan.ro

Un milionar care a țepuit statul cu milioane și e căutat de ANAF și-a luat Porsche de 300.000 €. Afaceristul cu cetățenie germană din Mediaș a dat un tun cu măști în pandemie, dar a făcut și alte combinații, având mai multe dosare pe numele său.

SHARE

Afaceristul Jurgen Faff, care, de exemplu, în primul an de pandemie a dat un tun cu una dintre firmele sale care a semnat un contract cu Unifarm, dar a „uitat” să onoreze integral comanda, este implicat și în alte afaceri păguboase pentru stat, de zeci de milioane de euro, și are pe numele său zeci de procese de executare silită, și-a achiziționat un spectaculos Porsche GT3 RS de circa 300.000 €. 

Citește și: VIDEO Ce cadou de 300.000€ și-a luat Dorian Popa ca să uite că nu poate conduce bolidul de 300.000€

Un milionar care a țepuit statul cu milioane și e căutat de ANAF și-a luat Porsche de 300.000 €

Milionarul Jurgen Faff a fost surprins de paparazzi în zona „Primăverii” din București alături de „monstrul” său de 525 de cai putere, care ajunge la 100 km/h în 3,2 secunde și poate atinge o viteză maximă de 318 km/h. 

Supercar-ul atrage privirele mai ales cu eleronul spate enorm. Porsche spune că forța de apăsare a noului 911 GT3 RS, forța care ajută la menținerea mașinii pe sol la viteze mari, este de două ori mai mare decât cea a modelului GT3 RS anterior și de trei ori mai mare decât cea a unui GT3 din aceeași generație (ceea ce dă următoarele valori: 409 kg la 200 km/h și 860 kg la 285 km/h).

Mai mult, Jurgen Faff nu este la prima super-mașină, este un adevărat împătimit. În 2022, afaceristul și-a achiziționat un Maserati MC20, pe care a plătit 200.000 de euro. Ulterior, ANAF i-a pus sechestru pe el.

Iar în 2020, Jurgen Faff se lăuda că și-a cumpărat un Bizzarrini GT 5300 de colecție, al cărui preț poate ajunge la un milion de euro, relatează cancan.ro.

Citește și: Averea ascunsă a lui Piedone. Se plimbă cu motoscuterul, deși are în garaj mașini de lux și de epocă

Jurgen Faff a devenit cunoscut în 2020, când una dintre firmele sale a încheiat cu Unifarm un contract de aproape 50 de milioane de euro. A livrat măști de 8 milioane de euro, dar, ulterior, compania de stat a reziliat înțelegerea. În prezent, statul îi cere afaceristului din Mediaș să înapoieze 18 milioane de euro.

Jurgen Faff a făcut combinații și în alte domenii. A preluat un proiect finanțat prin fonduri europene pentru ridicarea unui teren de golf la Sibiu. A luat banii, dar terenul nu a mai fost construit.

În prezent, statul se zbate să recupereze banii. Totodată, neamțul s-a axat și pe proiecte din energie, angajându-se să contruiască mai multe parcuri voltaice. Într-unul dintre ele au fost investiți 70 de milioane de lei, dar nu a funcționat niciodată. Din nou, statul a fost păgubit și caută să-și ia banii înapoi.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te