FOTO Două căruțe cu cai, spulberate de autovehicule pe șoselele din România în weekend

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 16.05.2022 - 18:03
O căruță a fost lovită de un autoturis între localitățile Movilița și Roșiori / Foto: Info Trafic 24, Facebook
O căruță a fost lovită de un autoturis între localitățile Movilița și Roșiori / Foto: Info Trafic 24, Facebook
Căruță, spulberată de un autocar pe Drumul European 85. / Foto: Info Trafic 24, Facebook
Căruță, spulberată de un autocar pe Drumul European 85. / Foto: Info Trafic 24, Facebook

Două accidente deosebit de grave, în care autovehicule au spulberat căruțe trase de cai, au avut loc în weekend pe șoselele din România: unul pe Drumul European 85, altul în județul Ialomița.

SHARE

Căruțele nu au voie, conform legii, pe șosele, despre drumuri europene nici nu mai vorbim. Însă, doar în weekend au avut loc două accidente deosebit de grave în care autovehicule au spulberat atelaje. 

Potrivit ISU Ialomița, sâmbătă, 14 mai, o căruță a fost lovită de un autoturis între localitățile Movilița și Roșiori, județul Ialomița. La locul evenimentului s-au deplasat de urgență, trei echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și un echipaj SMURD. În sprijin au intervenit și două echipaje ale SAJ Ialomița și elicopterul SMURD.

Citește și: VIDEO Rușii resuscitează marca auto Moskvich, după ce Renault și-a vândut activele din Rusia



În urma impactului a rezultat o victimă inconștientă. Aceasta a fost monitorizată la locul intervenției de echipajele medicale. Ulterior, victima a fost preluată de echipajul elicopterului SMURD și transportată la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca București.

Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului și sablarea carosabilului. Iar polițiștii efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate cum s-a produs accidentul.

Citește și: Clanul Ghenosu: crime, tâlhării, șantaj, proxenetism, atacuri armate. Cum au fost prinși interlopii

Căruță, spulberată de un autocar pe Drumul European 85. Căruțașul a virat stânga fără să se asigure

Duminică, 15 mai, o căruță a fost spulberată de un autocar pe Drumul European 85, în zona localității Pătrăuți din județul Suceava. 

Autocarul care face curse regulate între Cernăuți și Suceava a lovit violent o căruță, iar două persoane care circulau cu atelajul hipo au suferit leziuni grave.

Este vorba de o femeie și un bărbat, prima fiind preluată de echipajele medicale în stop cardio-respirator.
Pentru că inițial nu se cunoștea numărul persoanelor care au nevoie de îngrijiri medicale la fața locului au fost trimise două ambulanțe SMURD (B2 și TIM), dar și două echipaje ale Serviciului de Ambulanță al Județului Suceava, precum și o autospecială pentru descarcerare de la ISU.

Accidentul s-a produs din cauza căruțașului care mergea dinspre Dărmănești spre Pătrăuți, iar la un moment dat a virat la stânga fără se asigure.

În acel moment, atelajul hipo a fost lovit de autocar, iar bucăți din căruță au fost aruncate pe o rază de mai mulți metri. Cei doi oameni din căruță au fost aruncați și ei și au suferit răni grave.

În schimb, din autocar nimeni nu a fost rănit, iar oamenii au scăpat doar cu o sperietură puternică. În autocar se aflau 9 persoane adulte și un copil, plus șoferul, toți cu cetățenie ucraineană.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest și s-a constatat că nu consumase băuturi alcoolice, dar chiar și așa a fost condus la spital pentru prelevarea probelor biologice de sânge.

Traficul rutier a fost blocat o perioadă, dar ulterior a revenit la normal pe unul din cele mai circulate drumuri din județ.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te