FOTO Ce au găsit mascații în sera îngrijită de două românce? 3 persoane au fost arestate preventiv

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 03.03.2024 - 09:03
Ce au găsit mascații în sera îngrijită de două românce? 3 persoane au fost arestate preventiv - Foto: ebihoreanul.ro

Ce au găsit mascații în sera îngrijită de două românce? 3 persoane au fost arestate preventiv. Perchezițiile au fost efectuate după ce un bărbat a fost prins în în flagrant în timp ce vindea „2-MMC”.

SHARE

Trei persoane au fost reținute de procurorii DIICOT Oradea și apoi arestate preventiv pentru 30 de zile de Tribunalul Bihor, într-un dosar de trafic de droguri și efectuarea fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Potrivit unei informări trimise de DIICOT și de Poliția Bihor, unul dintre cei trei traficanți a fost prins în flagrant în timp ce vindea 35 de grame de mefedronă (2-MMC), iar apoi s-au făcut percheziții în urma cărora s-a găsit o cultură indoor de canabis.

Citește și: Un tânăr de 28 de ani și-a omorât mama. E consumator de droguri

Ce au găsit mascații în sera îngrijită de două românce? 3 persoane au fost arestate preventiv

„La datele de 28 și 29.02.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Oradea au dispus reținerea a trei inculpați,  cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de efectuarea fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, respectiv trafic de droguri de risc”, se arată în comunicat trimis de DIICOT, informează ebihoreanul.ro.

Unul dintre inculpați - arată aceeași informare - a comercializat substanțe psihoactive, „fiind prins în flagrant, în seara de 27.02.2024, în timp ce vindea 35 grame mefedronă (2-MMC) pentru suma de 4.300 lei”. 

Citește și: O femeie de 90 ani, transformată în traficant de droguri. Vindea substanțele cu 1.700 lei tranzacția

În timpul perchezițiilor făcute la locuințele celorlalți doi suspecți vizați de această anchetă, două femei din Oradea, s-au găsit 32 de plante de canabis, precum și o armă neletală. „În continuarea cercetărilor, au fost puse în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, la adresele celorlalți doi inculpați, fiind identificate și ridicate o cultură indoor de canabis, formată din 32 de plante destinate comercializării, instalații aferente dezvoltării și întreținerii culturii, un cort de protecție,  o armă neletală supusă autorizării și 5 cutii cu alice, o arbaletă și 13 săgeți, precum și alte mijloace de probă”, se arată în informare. 

Citește și: 1,2 tone de droguri, confiscate de Poliția Română în 2023. Au distrus substanțele

Ulterior, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor a dispus arestarea preventivă a celor trei inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile. Bărbatul prins în flagrant cu mefedronă, Toth Attila, a fost arestat pe 28 februarie în timp ce femeile, Judea Cornelia Carmen respectiv Horga Geanina Alexandra, care şi-au făcut o seră unde cultivau cannabis, au fost arestate preventiv pe 29 febriarie.

Activitățile de urmărire penală au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te