Florin Piersic are septicemie. Proteza de la genunchi și stimulatorul cardiac, focare de infecție

DE Catinca Doboș | Actualizat: 08.05.2024 - 15:42
Florin Piersic are septicemie. Proteza de la genunchi și stimulatorul cardiac, focare de infecție - Foto: INQUAM Photos / Virgil Simonescu

Florin Piersic, care a fost internat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, a suferit de septicemie. Atât proteza la genunchi, cât și stimulatorul cardiac trebuiau îndepărtate, deoarece erau focare de infecție.

SHARE

Florin Piersic, care a fost internat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, a suferit de septicemie.

Horia Roșianu, doctor la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, a spus presei că atât proteza la genunchi, cât și și stimulatorul cardiac trebuiau îndepărtate, deoarece erau focare de infecție.

„Situaţia era a unui pacient cu septicemie, cu o infecţie generalizată în sânge, cu un tratament antibiotic complex, dar care avea două particularităţi, şi anume două zone protetice: proteză de genunchi şi material protetic în inimă, adică stimulatorul cardiac cu cele două sonde ale lui. 

Este un principiu cunoscut în medicină că materialele protetice nu se pot apăra, nu au o imunitate suficientă în faţa unei infecţii severe, altfel spus, în acele zone germenii bacterieni se colonizează şi se sustrag tratamentului antibiotic astfel încât un principiu general spune aşa că ar trebui extrase toate materialele protetice pentru a da posibilitatea tratamentului antibiotic să acţioneze împotriva germenilor care determină infecţia septicemică.

Ar fi trebuit extrasă proteza de genunchi. Sigur, este o acţiune pe care nu ne-o putem noi asuma, nu aparţine specialităţii noastre, dar în acelaşi timp, din nefericire, cum sigur putea să fie de aşteptat, s-au infectat şi sondele stimulatorului cardiac, sonde care sunt direct în inimă”, a declarat Horia Roşianu, doctor la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă.

”În noaptea de vineri spre sâmbătă, ne-am întors în ţară ca familie, sâmbătă dimineaţa, împreună cu domnul manager, împreună cu domnul doctor Ştef, şeful terapiei intensive, împreună cu un coleg ortoped de la Spitalul Militar şi cu alţi colegi din cardiologie, făcând o şedinţă de lucru multidisciplinară, i-am făcut o vizită amănunţită domnului Florin Piersic şi concluzia noastră a fost foarte clară trebuie îndepărtate focarele secundare de infecţie, proteza de genunchi şi / sau sondele şi stimulatorul cardiac. Ambele ar trebui îndepărtate ca să poţi rezolva problema infecţiei septicenice”, a explicat doctorul de la Institutul Inimii.

Florin Piersic a fost transferat la București

Deși medicii din Cluj au spus că starea de sănătate a actorului este bună, după operația pentru extragerea sondelor de stimulare și îndepărtarea stimulatorului cardiac, Florin Piersic a fost transferat la București la Institutul Matei Balș.

Florin Piersic a fost internat după ce i s-a făcut rău, la sfârșitul lunii aprilie, după un spectacol. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te