Florin Cîțu la audieri: Mă voi lupta ca nici un cetățean român să nu-și piardă drepturile

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 29.10.2019 - 11:47
Foto: Inquam Photo/ Octav Ganea

Florin Cîțu, propus ministru al Finanțelor în guvernul Orban, a declarat în cadrul audierilor din Parlamentului că se va lupta cu toate puterile ca nici un cetățean român să nu-și piardă drepturile deja câștigate.

SHARE

„Cred că miniștrii de Finanțe de până acum nu au făcut suficient. Vom elimina supraimpozitarea contractelor part-time, vom elimina complet TVA defalcat. Vom lăsa agenții economici să aleagă dacă vor impozit pe venit sau pe profit. Mă voi lupta cu toate puterile ca nici un cetățean român să nu-și piardă drepturile deja câștigate. (...) Nu am o cifră legată de impactul reorganizării ministerelor și agențiilor guvernamentale, dar fiecare ministru va veni cu propunerea sa”, a declarat Cîțu.

El a mai declarat că vrea să modifice aspectele negative din OUG 114 și că își dorește să aibă criterii de performanță la construirea acestui buget.

„La apărare vor fi cei 2% alocați, dacă e posibil chiar mai mult. La educație avem o promisiune de a merge către 6%, ca preferință personală vă spun că ar trebui să meargă și spre investiții, nu doar salarii
Deja la Ministerul Finanțelor există o schiță de buget pentru 2020, o vom lua ca bază pentru propunerea noastră de buget. Obiectivul meu e de a respecta tratatele semnate de România în UE și de a evita procedurile de infringement, pentru că o asemenea procedură declanșată duce la downgradarea de către agențiile de rating și la creșterea dobânzilor În programul de guvernare există măsuri imediate și măsuri pe termen scurt. Primul obiectiv e rectificarea bugetară. Avem doar datele pentru august, așteptăm datele din septembrie”, a mai spus ministrul propus.

Potrivit acestuia, odată cu guvernul Orban, România intră într-o nouă etapă, „cea liberală. Obiectivul meu principal e eradicarea sărăciei, și doar o economie liberală poate atinge acest obiectiv. Spre deosebire de alți miniștri ai Finanțelor, ușa mea va fi întotdeauna deschisă Îmi cer scuze dacă în calitatea mea de membru al comisiei din Senat am avut poziții mai dure în timpul unor dezbateri”.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -