Firma unor apropiați ai lui Liviu Dragnea, peste 4 milioane de lei pentru paza Spitalului Alexandria

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 16.01.2023 - 15:09
Firma unor apropiați ai lui Liviu Dragnea, peste 4 milioane de lei pentru paza Spitalului Alexandria. / Foto: liberinteleorman.ro

Firma unor apropiați ai fostului lider PSD Liviu Dragnea, Europrotect Security, a câștigat contractul pentru paza Spitalului Județean de Urgență Alexandria, în valoare de 4.170.913 de lei, adică 844.604 euro.

SHARE

Partenerii de afaceri ai lui Dragnea și ai Tel Drum au câștigat un alt contract uriaș de pază, la scurt timp după ce au pus mâna pe o atribuire de 50.000 euro pentru o perioadă de 3 luni.

Firma de pază Europrotect Security din Alexandria a încheiat un contract acord-cadru în valoare de 4170913.12 lei, adică 844.604,17 EURO pentru Servicii de pază și de monitorizare a obiectivelor din administrarea Spitalului Județean de Urgență Alexandria, conform anunțului din SICAP, relatează liberinteleorman.ro.

Citește și: FOTO „Operă de artă”, semnată „Dorel”, pe Centura București: piciorul unei pasarele, pe banda 1

Locul principal de executare: Sediul central: str. Libertății, nr.1, Alexandria; Secția Boli infecțioase: str.Alexandru Ghica, nr.107, Alexandria; Secția Oncologie: str. Mihăiță Filipescu, nr.12-14, Alexandria; Serviciul de Medicină Legală – mun. Alexandria, str.Alexandru Colfescu nr. 62; Ambulatoriu integrat -Policlinică – mun. Alexandria, str. M. Filipescu nr.32; Spitalul de Psihiatrie Cronici Balaci: Loc. Balaci, Sat Burdeni.

S.C. Europrotect Security a reușit să obțină în cei 10 ani de activitate contracte extrem de bune la nivel național. A primit peste 100 de contracte cu statul, în valoare de zeci de milioane de euro. Este una din cele mai puternice companii din sectorul pazei și protecției de la nivel local, care a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri de 26.330.567 lei și un profit de 1.241.466 lei, având 674 de angajați.

Citește și: VIDEO Altercație live, pe Facebook, între un consilier local și drumari, din cauza poleiului

Europrotect este o societate de apartament apropiată lui Liviu Dragnea, în care au implicații Adrian Miu, actual administrator și fost angajat al Valahia Guard, alături de Cristian Baicu, acționar unic în momentul actual, după ce a ieșit din schemă Mădălin Ioniță, șoferul de bază al fostului șef PSD și managerul multor firme cu succes la banii statului.

Europrotect a păzit și Tel Drum

Legăturile de afaceri dintre acționarul de la Europrotect – Cristian Baicu si fostul șofer al liderului PSD, Mădălin Ioniță, nu sunt singurele conexiuni dintre compania de pază Europrotect și Dragnea. Firma Europrotect a păzit activele Tel Drum, compania de construcții despre care și procurorii DNA susțin ca este controlată de fostul lider al PSD, dar nu fac nimic cu dosarul.

Anul trecut, când Tel Drum și-a declarat insolvența, Europrotect s-a înscris la masa credală și revendică 1,2 milioane de lei, facturi neplătite din 2017, în baza unor servicii de pază.

Potrivit dosarului de insolvență, Europrotect „păzea 17 obiective ale Tel Drum, în baza unui contract din 2012: cele două sedii ale firmei din Alexandria, din strada Libertății și strada Viilor, Simpos, Ferma Poroschia, Secția Cervenia, Campus Zimnicea, Filiala de Vânătoare și Pescuit, Secția Lița, Gran Siloz, Ferma Dona, Moara Saelele, IAS Slobozia Mândra, Ferma Bonciu, Secția Roșiori, Secția Olteni, Secția Videle și Stația de Asfalt”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te