Firea taie bani de la spitale, dar dă spor de 47% pentru limbă străină la compania de consolidări

DE Petru Zoltan | Actualizat: 13.11.2019 - 16:04
Firea. Gabriela Firea/FOTO: facebook.com

Primarul Gabriela Firea Pandele taie bani de la Spitale, Consolidari si proiectul Prelungirea Ghencea, dar plătește sporuri cuprinse 10 și 47% pentru limba străină.

SHARE

Cristina Vînătoru primește un salariu de 4.840 lei și un spor de 47% pentru folosirea limbii străine. Dar nu este singura. Alți trei angajați ai companiei primesc același tip de spor.

Ex-premierul Viorica Dăncilă a decretat în campania electorală pentru turul întâi al prezidențialelor că românii care vorbesc limbi străine țin mai puțin la România. În schimb, subalterna ei pe linie de partid, edilul Gabriela Firea Pandele, plătește sporuri din banii publici pentru folosirea limbii străine.

Cine primește sporuri de limbă străină

Cristina Mariana Vînătorul a fost angajată la Compania Municipală Consolidări SA pe postul de asistent manager în data de 2 septembrie 2019. Pentru munca prestată primește un salariu brut de 4.840 lei, la care se adaugă un spor de 47% pentru limba străină. Ioan Laurențiu Moater, director general adjunct în cadrul Companiei Municipale Consolidări, a spus că nu există vreun angajat care să primească spor pentru limba străină: „Nu există spor de 47%. Este o confuzie”. Dar documentele îl contrazic.

Un alt angajat al companiei, Roland Vasile Marginaș, a fost încadrat cu timp parțial de muncă, adică cu 6, 4 sau 2 ore, pe data de 30 octombrie 2017. Acesta a fost angajat ca șef birou în cadrul companiei pe un salariu de 5.300 lei, la care se adaugă un spor de 10% pentru folosirea limbii străine. În aces caz, Compania Municipală Consolidări nu respectă legislații muncii. Pe funcțiile de conducere nu se pot încheia contracte pe timp parțial de muncă.

Bogdan Cătănoiu este un alt angajat al Companiei care primește un spor de 10% pentru limba străină. El a fost încadrat pe 31 ianuarie 2018 pe funcția de referent de specialitate inginer construcții cu un salariu brut de 9.294 lei, la care se adaugă sporul de 10% pentru folosirea limbii străine. La salariu se mai adaugă un spor de 25% pentru vechime în muncă. Pe data de 21 august 2019 s-a suspendat din funcție până pe data de 21 februarie 2020.

Ultimul angajat, Igor Alexandru Roznovschi, a fost antamat pentru funcția de șef birou construcții. El primea un salariu brut de 9.973 lei, plus un spor de 14% pentru limbă străină. Și acesta s-a suspendat din funcție.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.