Fermieri români, înșelați cu 1.200.000 de lei. Au vândut cereale dar banii nu i-au primit niciodată

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 05.06.2024 - 10:32
Fermieri români, înșelați cu 1.200.000 de lei - Foto: Freepik.com (rol ilustrativ)

Polițiștii din București fac investigații într-un caz de înșelăciune cu un prejudiciu de 1.200.000 de lei. Doi oameni de afaceri sunt anchetați după ce au înșelat trei fermieri.

SHARE

Anchetatorii au descoperit că administratorul unei firme și directorul aceleiași companii au luat produse de la fermieri, cu promisiunea că le vor achita. 

Însă banii nu au fost dați niciodată.

Fermieri români, înșelați cu 1.200.000 de lei. Au vândut cereale dar banii nu i-au primit niciodată

Conform unor surse Newseek, sunt vizați Fieraru Laura Ionela, în calitate de administrator al SC Maravela Business Group SRL și Rajnoveanu Alexandru, în calitate de Director General al societății, în cursul anului 2023 au indus în eroare reprezentanții a trei firme ( ferme agricole, producători de cereale) prin prezentarea ca adevărată a intenției de a achita bunurile livrate de aceștia, determinându-i astfel sa livreze cantități semnificative de cereale ( grâu, orz, ovaz) în valoare de 1.2 milioane de lei, sume de bani care nu au mai fost ulterior achitate.

Firmele pe care cei doi au încheiat contracte sunt Agro Getreide Deutschland SRL
Agro Getreide Deutschland GmbH - din Germania
Astea sunt firme pe care încheie contracte în prezent

De altfel, informații despre cei doi au fost postate pe grupurile de pe Internet

Poliția a început cercetările în acest caz și au întocmit disar oenal pentru înșelăciune. Astfel, miercuri, 5 iunie 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – Sector 1 pun în executare patru mandate de percheziție domiciliară și șase mandate de aducere, în municipiul București și județele Ilfov și Constanța.

”În fapt, în cursul anului 2023, o femeie, în calitate de administrator al unei firme și un bărbat, director în cadrul aceleiași societăți, ar fi indus în eroare reprezentanții  a trei societăți comerciale, prin prezentarea ca adevărată a intenției de a achita bunurile livrate, respectiv cantități însemnate de cereale, în valoare de 1.200.000 de lei.

În vederea administrării materialului probator, astăzi, 5 iunie 2024, sunt puse în executare patru mandate de percheziție domiciliară și șase mandate de aducere, urmând ca persoanele vizate să fie conduse la audieri, în vederea dispunerii măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune.”, au transmis polițiștii

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te