Europol: Interlopii români devin tot mai periculoși din America până în Europa. Nu acceptă străini

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 19.05.2024 - 15:33
Interlopii Stripăru și Cap de Porc, printre cei mai periculoși din Europa Foto: Facebook
Intrerlopul Stripăru Foto: Facebook

Europol a constata că mafia românească ocupă primul loc între cele 18 rețele de trafic de persoane, în scopul expoatării sexuale din Europa. De regulă, interlopii români nu primesc străini printre ei, iar în ultima perioadă și-au extins aria de influență.

SHARE

Europol a constata că mafia românească ocupă primul loc între cele 18 rețele de trafic de persoane, în scopul expoatării sexuale din Europa. De regulă, interlopii români nu primesc străini printre ei, iar în ultima perioadă și-au extins aria de influență.

Europol: Interlopii români devin tot mai periculoși din America până în Europa. Nu acceptă străini

Europol a identificat pe continent peste 800 de reţele de crimă organizată, majoritatea alcătuite din membri de naţionalităţi diferite.Nu este cazul interlopilor români. 

Citește și: Aventurile interlopului urmărit general Mircea Nebunu în Italia: concerte cu maneliști și bătăi

Reţelele de infractori români preferă vestul Europei, mai ales Marea Britanie, Franţa, Germania sau Olanda.

Românii ocupă primul loc printre cele 18 reţele de trafic uman în scopul exploatării sexule. De regulă, îşi racolează victimele din ţară şi le trimit, în principal, în Franţa şi Austria.

Furtul maşinilor de lux este alt domeniu în care sunt implicate bandele româneşti. Automobilele sunt furate mai ales din Germania şi ajung în România, Serbia sau Ucraina, conform France Press.

Citește și: Ce manevră i-a făcut interlopul Stripăru unui comisar șef de la închisoarea în care e deținut

Interlopii români, printre cele mai temute bande de jefuitori

Interlopii români fac bani şi din jafuri violente - sunt printre cele mai temute bande din Europa
Terorizează mai mult turişti şi localnici din Franţa, Italia şi Spania.

România nu exportă, însă, doar interlopi, ci şi cocaină, conform unei organizații cu sediul în Elveția, care realizează Indicele global al crimei organizate.

Citește și: VIDEO Interlopul Bebino, dușmanul lui Mircea Nebunu, arestat pentru amenințări pe net și proxenetism

Raportul arată că ţara noastră s-a transformat într-o autostradă pentru traficul cu acest stupefiant de mare risc. Drogurile sunt trimise de români stabiliţi în America de Sud şi ajung, de regulă, în Portul Constanţa, de unde sunt exportate în Occident. Raportul arată că traficanţii deţin şi afaceri legale de transport în România. 

Periculosul Stripăru

Interlopul Stripăru, unui dintre cei mai temuți locotenenți ai lui Ion Clămparu, zis Cap de Porc, a fost încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranță Craiova pentru șantaj.

Citește și: Interlopul Stripăru, condamnat pentru șantaj: „BMW-ul şi 28.000 de euro sau familia ta moare!"

"BMW-ul şi 28.000 de euro sau familia ta moare!", l-a amenințat Marius Stripăru pe un alt român stabilit în Belgia. Omului de afaceri care-şi conducea propria companie i s-a transmis și că va fi mutilat dacă nu va face ce i se spune. 

Citește și: Anaser Duduianu, urmărit internațional, face live după live: Jur că nu mai vreau să fiu șmecher

Stripăru, care avea mai multe condamnări în România pentru trafic de droguri și alte infracțiuni violente, şi-ar fi sunat victima şi i-ar fi cerut să-și aducă BMW-ul scump într-o parcare aflată pe autostrada din Jabbeke, o comună situată în provincia Flandra de Vest din Belgia.

Citește și: Interlopul Mircea Nebunu, fugit în Italia, le-a cerut taxă unor hoți români. S-a lăsat cu bătaie

Alături de alți membri ai mafiei românești, Crăciun a obligat un alt româns să renunțe la BMW-ul său și la 28.000 de euro. Cei doi se cunoșteau din trecut și s-au întâlnit în spatele parcării de pe autostradă din Jabbeke. Marius Crăciun și însoțitorul său, Ion-Iulian  (39 de ani), îl așteptau pe românul din Torhout. Stripăru’ a îmbrățișat victima și a obligat-o să se așeze pe scaunul pasagerului din propria mașină.

Citește și: Interlopul Mircea Nebunu, fugit din țară, live cu Florin Faraonu: Barcelona, viața mea. Vă pupăm!

I-a înmânat un telefon mobil comisarului șef de secție de la penitenciar

Potrivit unor surse judiciare, deținutul ar fi predat un telefon mobil, despre care a spus că i-ar fi fost vândut de Dan Sfeta. Deținutul a făcut acest gest în curtea de aer, într-un moment în care de față erau în jur de 30 de polițiști și 15-20 de deținuți. Mai mult, șeful de tură a și filmat momentul cu dispozitivul video montat pe echipament.

Sursele citate au precizat că, după producerea evenimentului, ofițerul acuzat de corupție ar fi intrat în concediu medical, iar Stripăru a fost transferat la Penitenciarul Iași, situat la peste 600 de kilometri distanță, conform Gândul. 

Incidentul a fost confirmat și de Administrația Națională a Penitenciarelor, care a menționat că a fost notificat parchetul.

„ANP confirmă faptul că deținutul în cauză a făcut o sesizare în fața mijloacelor de înregistrare audio/video din dotarea personalului aflat în serviciu, în care a adus acuzații referitoare la conduita unui ofițer, conform cărora cel din urma ar fi introdus telefoane mobile în unitate la solicitarea deținutului, contra unor sume de bani.

Cu excepția acuzației, deținutul nu a mai oferit date care să permită stabilirea veridicității celor afirmate.

 Mai mult, același Sfeta este chiar fratele directoarei Penitenciarului Craiova, Alina Elena Stănciugelu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te