Enigma „femeii cu umbrelă” din Cimitirul Bellu. Moare misterios la 22 ani, oamenii o aud plângând

DE Alin Crișan | Actualizat: 01.01.2024 - 11:18
Enigma „femeii cu umbrelă” din Cimitirul Bellu. Moare misterios la 22 ani, oamenii o aud plângând - Foto: Arhivă/ Imagine cu caracter ilustrativ/ Colaj

Sute de povești triste ascunde Cimitirul Bellu, unul dintre cele mai cunoscute locuri de veci din România. Totuși, una dintre cele mai enigmatice întâmplări este aceea a „doamnei cu umbrelă”.

SHARE

În centrul cimitirului Bellu tronează o sculptură semnată de italianul Rafaello Romanelli. Este o statuie în mărime naturală care reprezintă o doamnă cu umbrelă. Statuia reproduce în detaliu o femeie extrem de elegantă ce poartă o umbrelă.

la acest mormânt ar fi fost zărite o sumedenie de apariții stranii. 

Enigma „femeii cu umbrelă” din Cimitirul Bellu. Moare misterios la 22 ani, oamenii o aud plângând

Trecătorii sunt uimiți de opera de artă ce tronează în cimitir. Dar, care este povestea „Doamnei cu umbrelă”?

Legenda spune că „doamna cu umbrelă” a fost în vremuri demult apuse amanta unui bărbat extrem de bogat din București. Unele voci spun că aceasta ar fi fost fie amanta lui George Assan, din familia proprietarului primei mori cu aburi din România, fie a medicului Andrei Popovici.

Citește și: Misterul tribului antic care a extras aur din Munții Apuseni. Descoperirea i-a șocat pe arheologi

Numele guvernantei de origine belgiană a fost Katalina Boschott. Aceasta a venit în România și s-a stabilit la familia unui medic român văduv pentru a avea grijă de copiii acestuia.

Katalina Boschott a trăit în anul 1906 la Băile Herculane o intensă poveste de amor cu enigmaticul bărbat cu dare de mână. 

„Medicul m-a ucis”

Se pare că acolo a suferit o operație de peritonită nereușită. Pe patul de moarte, Katalina Boschott ar fi spus: „Cet animal de medecin m’a tuee! (Acest animal de medic m-a ucis!)”. Aceste cuvinte au fost inscripționate și pe piatra de mormânt.

Mai există o versiune conform căreia Katalina Boschott ar fi fost otrăvit cu arsenic de către soția iubitului Katalinei.

Citește și: Enigma piramidelor din România, care ar fi niște morminte de uriași. Au aproape 30 de metri înălțime

Sculptorul Rafaello Romanelli a fost întrebat în dese rânduri cine a comandat statuia pentru guvernantă, potrivit ziarulnațional.md.

„Un domn cu dare de mână, care a dorit să rămână anonim”, ar fi răspuns artistul italian originar din Florența. Katalina Boschott a dus în mormânt cu ea răspunsul l-a întrebarea: „Cum se numea amantul ei?”.

Aici se întâmplă fenomene misterioase

Potrivit mărturiilor oamenilor, cei care s-au încumetat să meargă noaptea în cimitir au văzut o siluetă strălucitoare, a unei doamne cu umbrelă, care bântuia mormintele.

Citește și: Misterul necropolei din Apuseni. Localnicii ar fi avut ritualuri comune cu triburile din Africa

Mai mult decât atât, atunci când plouă, se spune că picăturile de ploaie îi evită statuia, iar cei care trec pe lângă mormântul ei spun că o pot auzi plângând!

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te