Elicopter și scafandri trimiși pe urmele unui ucrainean care s-a înecat la Costinești

DE Daniel Toșa | Actualizat: 19.09.2022 - 11:46
VIDEO Elicopter și scafandri trimiși pe urmele unui ucrainean care s-a înecat la Costinești - FOTO: Profimedia

Autoritățile române au reluat căutările cu un elicopter și mai mulți scafandri la Costinești după ce un ucrainean a dispărut în apele Mării Negre.

SHARE

Zeci de pompieri și scafandri ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța, alături de o ambarcațiune a Agenției de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM), precum și un elicopter bulgăresc, s-au deplasat luni, 19 septembrie, în zona epavei din Costinești, în căutarea unui turist ucrainean. 

Acesta a ieșit duminică pe mare pentru a practica kitesurfing și nu s-a mai întors la țărm, alerta fiind dată de soția sa, care îl aștepta la o pensiune din stațiune.

Potrivit Autorității Navale Române, duminică, 18 septembrie, în jurul orei 16.20, serviciul MRCC a fost alertat prin intermediul numărului unic de urgență 112 despre dispariția unui bărbat de origine ucraineană, care a plecat în cursul dimineții să practice kitesurfing în zona Costinești – Vama Veche și nu a mai revenit la țărm.

„Serviciul MRCC din cadrul Autorității Navale Române a început imediat coordonarea activităților de căutare și salvare de vieți omenești pe mare și a solicitat navei ARSVOM SAR THEIA să se alăture operațiunilor de căutare. A fost solicitată asistență aeriană, dar din cauza condițiilor meteo acest lucru nu a fost posibil.

Citește și: Serviciile secrete ale SUA: Putin, umilit de eșecul din Ucraina, ar putea bombarda România

La lăsarea întunericului căutările au fost suspendate, dar în această dimineață un elicopter FRONTEX a decolat din Burgas și la această oră zona este survolată conform recomandărilor primite de la MRCC.

Ambarcațiunile ARSVOM sunt în alertă pentru a putea oferi suport naval operațiunilor de căutare”, au precizat reprezentanții ANR.

De asemenea, 25 de pompieri militari și scafandri ai ISU Constanța desfășoară în zonă, cu ambarcațiunea TARGA, căutări ale turistului ucrainean, potrivit News.ro

Citește și: VIDEO Ucraina va primi bateriile SAM NASAMS împotriva atacurilor aeriene ale rușilor în 60 de zile

Bărbatul dispărut are  49 de ani și era cazat la o pensiune din Costinești. Potrivit martorilor, kite-surful-ul său avea o velă roșie transparentă, iar el purta un șort galben și o vestă roșie. Orice indiciu aveți despre bărbatul căutat sunteți rugați să apelați numărul unic de urgență 112 sau Serviciul MRCC la numărul  0241/61.59.49.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.