După modelul Firea: primarul din Comarnic impune taxă de poluare pentru bucureșteni

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 21.08.2019 - 20:54
rnews

Primarul orașului Comarnic, cea mai afectată localitate de pe Valea Prahovei în ce privește traficul de mașini din weekend, a decis să introducă viniete pentru autoturismele înmatriculate în București și Ilfov.

SHARE

UPDATE: Informația a fost însă dezmințită de secretarul orașului Comarnic, Marilena Velcea, într-o declarație pentru B1.ro. 

„Nu este vorba despre introducerea niciunei taxe. A fost întrebat domnul primar dacă are în vedere introducerea aceste taxe și pe raza localității noatre, ținând cont că este traversată de autoturismele care merg spre munte. A fost întrebat dacă ia în calcul introducerea acestei taxe așa cum a procedat doama Firea.

Domnul primar a precizat că ia în calcul posibilitatea, dar trebuie să se sfătuiască cu compartamentele de specialitate din cadrul aparatului propriu. Am avut o discuție și s-a ajuns la concluzia că nu putem pentru că DN1 nu aparține de localitatea Comarnic, este al Drumurilor Naționale și nu putem introduce această vinietă. La București este o altă situație. Nu se introduce nimic, nu este inițiat nimic de genul acesta. Nu as spus dânsul că introduce taxa pentru că nu poate face acest lucru. Nu că n-ar fi oportună având în vedere poluarea, dar asta este o altă problemă”, a explicat secratarul orașului Comarnic, pentru B1.ro. 

__________________

Acesta susține că, din cauza blocajelor în circulație, locuitorii de aici au ajuns să respire doar gaze de eșapament, arată ph-online.

Sorin Popa, primarul orașului Comarnic, susține că va urma și el exemplul primarului Capitalei și va introduce viniete pentru autoturismele cu numere de București și Ilfov care intră în localitate. Blocajul rutier și coada uriașă de mașini care staționează pe teritoriul orașului Comarnic la sfârșit de săptămână au ajuns, de ani de zile, o normalitate. Comărnicenii se plâng, de foarte multă vreme, că nu mai pot respira din cauza poluării cauzate de autoturismele care tranzitează orașul, cele mai multe fiind din București și Ilfov. ”Pe noi ne poluează la fel de mult ca și în București, pentru că stau mașinile cu orele pe raza orașului Comarnic. Vom face și noi o hotărâre de consiliu, că este ușor de făcut, prin care să impunem viniete pentru cei din București și Ilfov. Așa aducem și noi niște bani la buget”, a declarat Sorin Popa, primarul orașului Comarnic pentru sursa citată.

Pe lângă poluarea masivă cauzată de gazele de eșapament ale mașinilor blocate în trafic, locuitorii din Comarnic se confruntă și cu dificultatea de a traversa strada principală, pericolul de a fi călcat de mașini fiind iminent.

Gabriela Firea a anunţat, anterior, un proiect prin care, de la 1 ianuarie 2020, maşinile care nu sunt înmatriculate în Bucureşti sau Ilfov vor putea intra în Capitală doar după plata unei viniete. Maşinile sub Euro 3, indiferent unde sunt înmatriculate, nu vor avea acces în centrul Capitale. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te