După ce a taxat primăriile cu 10.000 euro/cântarea, Bittman cere bani publici ca să treacă pandemia

DE Alex Darvari | Actualizat: 24.11.2020 - 22:31
Holograf / youtube

Holograf se află printre trupele care cer guvernului să le ofere ajutor de stat pe perioada pandemiei. Trupa a fost, ani de zile, abonată la concerte din bani publici în diverse orașe.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Un număr de 100 de cântăreți și trupe au cerut guvernului  să includă artiștii în schema de ajutor de stat pentru sectorul cultural afectat de pandemie. Este vorba de câtăreți de muzică ușoară și rock. Scrisoarea nu a fost semnată de artiști plastici sau actori ori cântăreți de muzică clasică ori instrumentiști.

Banii publici să curgă peste Bittman

Pe lista celor care cer bani de la guvern se află numeroși artiști care au cântat pentru primării, la zile de orașe, comune, evenimente ori Revelioane. Adică, din bani publici.

Un exemplu este Dan Bittman și trupa Holograf despre care Newsweek România au scris că a cântat la zeci de concrete pe banii unor primării.  

O simplă căutare pe canalul youtube îți găsește zeci de concerte din bani publici la care a cântat Dan Bittman. Din puținele informații legate de onorariul trupe am aflat că la un concert în sectorul 5, Holograf a câștigat 11.000 euro, Bittman încă pe atât.

Pentru două cântări la Târgu Mureș, Holograf a încasat câte 11.000 euro, la Alba cheltuielile au trecut de 12.000 de euro, iar la Fălticeni (foto jos) în jur de 20.000 de euro, unde Bittman a fost cumpărat la pachet cu artiști mai puțini cunoscuți.
Detalii AICI

Într-un acces de revoltă și sinceritate, Bittman a recunoscut că a cântat și pentru partie politicce.

Și ca ipocrizia să fie maximă, Bittman este un om care a avut în cont jumătate de milion de euro.

SCRISOARE DESCHISĂ București, 23 noiembrie 2020

Domnului Prim-Ministru Ludovic Orban

Domnului Ministru al Culturii Bogdan Gheorghiu

Doamnei Vicepremier Raluca Turcan

Stimată Doamnă, Stimați Domni,

Am luat la cunoștință că Ministerul Culturii, cu sprijinul Guvernului României, a elaborat un proiect de schemă de ajutor de stat pentru a veni în sprijinul sectorului cultural, ale cărui activități au fost sistate pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Însă am constatat cu surprindere că artiștii nu sunt incluși în planul Guvernului.

Citind cele cinci măsuri vizate în schema de ajutor de stat am observat că acestea se adresează doar operatorilor culturali, organizatorilor de festivaluri și evenimente culturale, organizatorilor de evenimente muzicale și stand-up comedy, vânzătorilor de bilete, librarilor și editorilor, artiștii nefiind incluși în niciuna dintre aceste măsuri.

Considerăm că existența sectorului cultural depinde nu doar de organizatorii de evenimente, ci mai ales de artiști.

Vă rugăm să includeți în schema de ajutor de stat și această entitate ca beneficiar eligibil al sumelor destinate ajutorării sectorului cultural.

Cu considerație, ai dumneavoastră,

Adda, Alb Negru, Alessia, Alexia, Ami, Amna, Anda Adam, Andra, Andreea Bănică, Antonia, Alex Mladin, Bella Santiago, Bere Gratis, Bogdan Gridan, Bogdan Medvedi, Carla’s Dreams, Cargo, Cezar Guna, Compact, Connect-R, Cristina Vasiu, Dara, Datina, Debu, Delia, Delia Rus, Diana Brescan, Direcția 5, DJ Project, Doddy, Edward Maya, Edward Sanda, Ellianne, EMMA, Etno, Fidas, Florin Ristei, Florian Rus, Friends, Gabriel Huiban, Gipsy Casual, Gloria & Balkan, Gran Error, Holograf, Hevito, Ho-ra, Horia Brenciu, Hvnds, Inna, Iris - Cristi Minculescu, Valter & Boro, Iris - Nelu Dumitrescu, Ionică Moroșanu, Jo, Jerry-Co, Kempes, Lavinia Goste, Lora, Loredana, Marius Zorilă, Manuel Riva, Mark Stam, Matteo, Maximilian, Mellinna, Misha, Misha Miller, Mr. Vik, Narcotic Sound, Olivia Addams, Paula Seling, Puya, Ro-Mania, Roxana Nemeș, Roxen, Ruby, Sasha Lopez, Shift, Sickotoy, Smiley, Sonny Flame, Spike, Sylvia by dj Rynno, Ștefan Bănică, Tavi Clonda, The Motans, Tobi Ibitoye, Trooper, Vama, Viky Red/ Pax, Voltaj, Vunk, wrs, 3 Sud Est, 6teen.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te