Dragoș Săvulescu, arestat în Grecia. Ar fi fost deconspirat de poze puse de iubita sa pe Instagram

DE Edi Neagu | Actualizat: 09.08.2021 - 10:19
Dragos Săvulescu, reținut pe insula Mykonos. FOTO: Facebook

Omul de afaceri este condamnat la închisoare cu executare și a fugit din România înainte de decizia de condamnare.

SHARE

Omul de afaceri Dragoș Săvulescu, condamnat la închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa şi Mamaia, ce a fugit din țară înainte de decizia de condamnare, a fost reținut duminică noapte de autoritățile din Grecia pe insula Mykonos, potrivit Hotnews.ro.

”Astăzi, acesta urmează a fi prezentat instanței, pentru confirmarea mandatului european de arestare”, informează Poliția Română.

Iubita fugarului Dragoș Săvulescu, fotomodelul de naționalitate albaneză, Angela Martini, a postat pe contul public de Instagram, la story, imagini cu el în Mykonos, Grecia, în condițiile în care acesta ar putea fi arestat în baza mandatului internațional de arestare emis de România dacă părăsește Italia, a dezvăluit, duminică, G4Media.ro

Săvulescu, condamnat în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa şi Mamaia și fugit în Italia pentru a scăpa de închisoare, a rămas cu pedeapsa de 5 ani și jumătate de închisoare, după o decizie definitivă a Înaltei Curți.

CITEȘTE ȘI: CFR Călători susține că are mai multe locomotive decât are nevoie. Totuși, garniturile rămân în câmp

Hotărârea a fost pronunțată în data de 12 martie 2021 de instanța supremă, care a respins contestaţia la executare formulată de fostul finanţator al clubului Dinamo, care ceruse să îi fie anulată condamnarea în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa şi Mamaia.

Omul de afaceri a fugit din România înainte ca instanţa să îl condamne definitiv şi s-a stabilit în Italia, unde Curtea de Apel din Napoli a respins cererea României de extrădare. Mai mult, judecătorii italieni i-au transformat cei cinci ani şi jumătate de închisoare cu executare în doi ani şi cinci luni, dar cu suspendare pe teritoriul Italiei.

CITEȘTE ȘI: După escapada la mare, Cristina Cioran s-a dus direct să-și vadă fetița aflată la incubator

În 9 februarie 2019, omul de afaceri Dragoș Săvulescu, fost acționar la FC Dinamo, a fost dat în urmărire internațională, după ce nu a fost găsit de polițiști pentru ca aceștia să pună în aplicare sentința de cinci ani și șase luni de închisoare primită în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje din Constanța, în care a fost condamnat și Radu Mazăre.
În 19 ianuarie, reprezentanți ai Poliției Române declarau pentru HotNews.ro că omul de afaceri Dragoş Săvulescu s-a predat autorităților din Napoli și se află în custodia Poliției italiene. Ulterior, el a fost pus în libertate.
 
Pe numele lui Dragoș Săvulescu există un mandat european de arestare emis de Curtea de Apel București.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te