Patronii stației GPL Crevedia, reținuți. Au făcut profit de 71.000.000 lei și cu garanții de la stat

DE Alex Darvari | Actualizat: 06.09.2023 - 11:29
Unul din patronul firmei care avea stația GPL - Foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea
Doldurea, patronul firmei care avea stația GPL - Foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Patronii firmei care deţinea staţia GPL de la Crevedia au fost audiaţi, marţi, la Parchetul General. Procurorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore, sub acuzaţia de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.

SHARE

Acţionarii firmei care deţinea staţia GPL de la Crevedia au fost audiaţi la Parchetul General. Procurorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore, sub acuzaţia de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru. Firma ”a funcţionat în mod sistematic prin încălcarea repetată a dispoziţiilor legale”.

Newsweek a scris că firma celor doi a făcut profit de 71.000.000 de lei în ultimii trei ani. Și că statul le-a acordat garanții guvernmentale.

Patronii stației GPL Crevedia, reținuți. Au făcut profit de 71.000.000 lei și cu garanții de la stat

Statul român a pus umărul în ultimii ani la dezvoltarea acestei afaceri, deși avea informații că depozitul din Crevedia funcționează ilegal. Ajutoarele de stat au constat în garanții guvernamentale pentru contractarea unor împrumuturi de milioane de euro. Cel mai recent credit cu garanția statului a fost acordat cu două luni și jumătate înainte de explozie.

Firma care are depozitul GPL, ajutată de stat să ia milioane €. Gazul a fost pus gaj la bancă. Cu două luni și jumătate înainte de tragedia de sâmbătă seara, compania care deține depozitul-fantomă din Crevedia a primit, din nou, garanții guvernamentale pentru finanțarea afacerii.

Toate stocurile din Crevedia, inclusiv combustibilii care au declanșat explozia, erau gajate la bancă, deși depozitul funcționa nelegal.

 Pe larg mai jos:

Citește și: Firma care are depozitul GPL, ajutată de stat să ia milioane €. Gazul din Crevedia pus gaj la bancă

”În cursul zilei de azi, în dosarul privind incendiul izbucnit pe 26 august 2023 în urma unor explozii ce s-au produs în localitatea Crevedia din judeţul Dâmboviţa, procurorul de caz din cadrul Secţiei de urmărire penală criminalistică a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale şi reţinerea a doi inculpaţi, administratori ai unei societăţi comerciale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.

Citește și: Fiul primarului din Caracal a plătit 40.000 lei, iar stația GPL Crevedia a putut funcționa ilegal

În perioada 30 septembrie 2020-26 august 2023, în realizarea obiectului de activitate şi în interesul său, ca urmare a politicii promovate de către factorii decizionali din structura de conducere a acesteia, respectiv cei doi inculpaţi menţionaţi anterior, societatea comercială a funcţionat în mod sistematic prin încălcarea repetată a dispoziţiilor legale privind derularea operaţiunilor de alimentare, transport, transvazare şi depozitare cu combustibil GPL (...), la punctul de lucru neautorizat amplasat pe Şoseaua Bucureşti-Târgovişte, în comuna Crevedia, judeţul Dâmboviţa.

Acest fapt a creat premisele izbucnirii, la data de 26 august 2023, în jurul orei 18.40, a unui incendiu urmat de mai multe explozii,

Au murit 5 persoane până la acest moment şi vătămarea corporală a 54 de persoane.

Profit din suferința oamenilor

71.000.000 lei profit în 3 ani a obținut fiul primarului PSD ce deținea stația GPL din Crevedia. El mai deținea o firmă de combustibil în apropiere.

 60.000.000 de lei este profitul firmei Flagas în 3 ani. Firma deținea stația GPL care a luat foc la Crevedia. Ea este controlată de către fiul primarului PSD Caracal. Compania este foarte profitabilă.

Citește și: Fiul primarului PSD ce avea stația GPL din Crevedia: 71.000.000 lei profit. Ce afaceri făcea în zonă

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te