Doi interlopi au scos 1,3 milioane din contul unui mort, cu ajutorul unei angajate de la o bancă

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 06.07.2021 - 09:32
Doi interlopi au scos 1,3 milioane din contul unui mort, cu ajutorul unei angajate de la o bancă Foto: energepic.com/Pexels

După ce au identificat o persoană decedată care rămăsese cu bani î cont și fără moștenitori, doi interlopi și o funcționară de la bancă au pus la punct un plan pentru a scoate banii din acel cont.

SHARE

Răzvan Paşc (32 ani), şi Petru Puşcaş, (43 ani), ambii din Oradea, sunt acuzaţi că, în martie 2020, au măsluit diverse documente, prin care se atesta în mod nereal că primul este împuternicit pe contul bancar al unei persoane decedate.

Citește și: Bătăușul exhibiționist Bulă, condamnat pentru că a aruncat cu mese și scaune în clienții unui bar

Cu procura falsă şi cu complicitatea unei angajate a băncii, cercetate în același dosar, Paşc a efectuat apoi mai multe operațiuni financiare din contul decedatului, provocând un prejudiciu total de 1.373.300 lei.

Citește și: Nat Mincă, liderul clanului Sadoveanu, a fost furat. Hackerii i-au spart contul de Facebook

Banii au fost viraţi în mai multe conturi bancare care i-au fost puse la dispoziţie de Puşcaş, cunoscut interlop orădean, implicat în ultimii ani în mai multe scandaluri, bătăi şi furturi. 

Citește și: VIDEO Interlopul Petre Gemaru, șef de clan, sărbătorit cu săbii, bâte și topoare

Escrocheria a ajuns în atenţia poliţiştilor ca urmare a unei sesizări făcute de bancă, iar săptămna tecută, pentru a proba faptele, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice (SICE) Bihor, alături de cei ai Serviciului de Investigații Criminale, de la Serviciul Criminalistic, Poliția Municipiului Oradea și împreună cu luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale au desfăşurat în total 6 percheziţii domiciliare în județele Bihor și Arad, inclusiv în locuinţa funcţionarei de bancă. 

Citește și: Rechinu n-are scăpare din închisoarea din care a evadat El Chapo. Cum poate fi extrădat

În urma perchezițiilor, poliţiştii au ridicat diverse înscrisuri, medii de stocare, laptopuri, telefoane mobile, dar şi 55.000 lei, precum și 657 de cartușe cu glonț, de diferite calibre, conform Bihoreanul

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.