Doi dezvoltatori imobiliari din Ilfov se bat, locuitorii din cinci blocuri nu au acces auto

DE Petru Zoltan | Actualizat: 20.08.2021 - 16:38
Doi dezvoltatori imobiliari din Ilfov se bat, locuitorii din cinci blocuri nu au acces auto/FOTO: korter.ro

Afaceristul canadian Michael Topolinski și turcul Ahmet Buyukhanli au ajuns la cutițe din cauza banilor. Scandalul dintre cei doi scoate la iveală o serie de nereguli, dar și interesele meschine ale autorităților române care au avizat și au făcut recepția unor lucrări deficitare.

SHARE

Afaceristul Michael Topolinski a cumpărat Complexul Northlight Residence, situat pe Șoseaua de Centură în localitatea ilfoveană Ștefăneștii de Jos. Complexul se întinde pe o suprafață de 13.000 mp și este compus din cinci blocuri care au în total 110 apartamente. Apartamentele se vând cu prețuri cuprinse între 73.000 de euro și minim 123.000 pentru un duplex. În aceste blocuri locuiesc acum în jur de 100 de persoane.

Citește și: Elevi cu note de 3 și 4 la matematică la Evaluarea Națională, admiși în licee de mate-informatică

Accesul localnicilor la Complexul Northlight Residence se făcea prin străzile din interiorului complexului Cosmopolis, deținut de firma Opus Land Development SA, controlată de turcul Ahmet Buyukhanli. Dar nu gratuit. În acest sens, firma lui Topolinski a semnat un contract prin care se obliga să plătească lunar în jur de 4.000 de euro către Complexul Cosmopolis.

Acces rutier blocat

Dar, pentru că Topolisnki nu a respectat contractul, firma turcului a blocat accesul rutier pentru rezidenții din Complexul Northlight Residence.

Încă de la început, în 2020, accesul NorthLight Residence la Șoseaua de Centură a fost asigurat, conform documentației legale, prin străzile din interiorul complexului Cosmopolis. Fără a avertiza în prealabil sau a oferi rezidenților vreo explicație, reprezentanții Cosmopolis au amplasat blocuri imense de beton direct pe drumul de acces, în dimineața zilei de 30 iulie”, se menționează într-un comunicat de presă emis de Michael Topolinski.

Citește și: Bianca Drăgușanu, justițiară în parcare: „Vin unii cu tocairiciuri (…) Mă-ta știe cum parchezi?”

Afaceristul canadian mai susține că locuitorii din ansamblul său „au depus plângeri la autoritățile competente și, de asemenea, au adresat o petiție primarului din Ștefăneștii de Jos, Ștefan Ionel Robert. Drept urmare, Primăria a amendat Cosmopolis pentru construcția ilegală, însă dezvoltatorul a refuzat să o înlăture”.

Proiectul Northlight, infrastructură deficitară

Firma turcului turcul Ahmet Buyukhanli a emis la rândul ei un comunicat de presă în care susține că „proiectul Northlight, dezvoltat de afaceristul Michael Danny Topolinski, are o infrastructura deficitară și îi lipsesc elemente vitale pentru a oferi cel mai mic grad de confort rezidenților”.

Reprezentanții firmei Opus Land Development au explicat că Northlight a semnat un contract prin care rezidenții să aibă acces la infrastructura și serviciile Cosmopolis. „Northlight nu a respectat contractul, iar pe rolul instanțelor există mai multe procese, motiv pentru care nu putem comenta mai mult pe acest subiect”.

Până la rezolvarea scandalului dintre cei doi dezvoltatori imobiliari, rezidenții din complexul lui Topolinski vor avea asigurat doar accesul pietonal.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te