Deputat PNL: Guvernul PSD a angajat peste 58.000 de funcționari în ultimii doi ani

DE Mircea Marian | Actualizat: 15.11.2019 - 16:12
Deputatul PNL Lucian Heiuș Foto: Facebook

Peste 58.000 de funcţionari publici au fost angajaţi, în ultimii doi ani şi jumătate, de Guvernul PSD în diverse instituţii ale statului, 90% dintre aceştia fiind încadraţi în structurile centrale, a declarat preşedintele filialei judeţene PNL Hunedoara, deputatul Lucian Heiuș.

SHARE

Potrivit acestuia, România se află în situaţia în care costurile de funcţionare ale statului sunt foarte mari, iar birocraţia este excesivă, fapt care are repercursiuni, în principal, asupra mediului privat.

„Costurile de funcţionare ale statului român sunt prea mari. Aceasta este cea mai mare problemă cu care se confruntă România, astăzi: costurile pe de o parte şi birocraţia excesivă, pe cealaltă parte. Şi atunci, s-au făcut primii paşi pentru a reduce birocraţia şi pentru a reduce costurile.

Vă pot spune o cifră clară şi corectă: în doi ani şi jumătate guvernul PSD a încadrat ca funcţionari publici - 90% din aceşti oameni în aparatul central, 58.234 de oameni. A crescut numărul de bugetari cu acest număr. Nu este normal să fie aşa ceva", a spus, într-o conferinţă de presă, deputatul liberal.

Conform acestuia, numărul mare de ministere a determinat şi o creştere a direcţiilor deconcentrate ale statului din judeţe. În acest context, liderul PNL Hunedoara a menţionat că după reorganizarea ministerelor vor urma comasări de agenţii guvernamentale şi analize la nivel de judeţe pentru a se vedea în ce măsură se va putea proceda la fel şi în cazul direcţiilor deconcentrate.

„Astăzi, Guvernul Orban este în faza în care se ocupă de reorganizarea ministerelor - care au fost comasate, urmează noi organigrame pe fiecare minister în parte, urmează comasări de agenţii guvernamentale şi, probabil, al treilea pas, urmează o analiză şi la nivelul fiecărui judeţ, să vadă dacă sunt situaţii în care există direcţii deconcentrate care pot să fie comasate, tocmai pentru a reduce costurile. (...) S-au inventat prea multe instituţii care nu fac altceva decât să ne sufoce, în primul rând, pe cei care lucrează în mediul privat", a conchis deputatul Lucian Heiuş.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -