De ce unele banane din supermarket sunt umede și lipicioase? Pot exista diverse motive pentru aceasta. Iată ce trebuie să știe clienții.
Dacă vrei să ai o viață sănătoasă, ar trebui să mănânci fructe și legume în mod regulat. Cu toate acestea, acest lucru ar trebui să fie examinat cu atenție în supermarket sau magazin cu discount înainte de cumpărare.
Dacă se observă defecte, produsul nu trebuie să ajungă în coșul de cumpărături. Acest lucru se aplică și bananelor, a căror coajă este adesea umedă și lipicioasă . Pot exista mai multe motive pentru aceasta, unele dintre ele neplăcute.
Atenție la bananele umede în supermarket - clienții ar trebui să fie atenți când fac cumpărături
Bananele sunt galbene, au o formă unică și, ca și sucurile de fructe, care pot deveni rapid un produs înșelător , susțin un stil de viață sănătos. Sunt bogate în nutrienți importanți precum vitamina C, vitamina B6, potasiu și fibre.
Conțin și zaharuri naturale (glucoză, fructoză și zaharoză) care oferă energie rapidă, făcându-le o gustare ideală pentru sportivi și persoanele cu un stil de viață activ.
Culoarea cojii indică, de asemenea, cât de coapte sau supracoapte sunt „smochinele de paradis”. Uneori, însă, pe coajă se formează o peliculă umedă, aproape lipicioasă. Acest lucru poate avea, de asemenea, mai multe cauze. Prin urmare, clienții supermarketurilor ar trebui să se uite cu atenție și să verifice fructele.
Atenție la bananele umede în supermarket - umiditatea poate avea motive logistice
Umiditatea de pe banană poate avea motive logistice. Bananele sunt adesea depozitate sau transportate în spații frigorifice.
Când sunt apoi plasate într-un mediu mai cald, se poate forma condens la suprafață. Acest lucru se întâmplă mai ales când există diferențe mari de temperatură, cum ar fi atunci când bananele sunt aduse dintr-un depozit frigorific în aerul mai cald al supermarketului.
Dacă banana miroase plăcut dulce și nu există pete maro mari, o poți pune în coșul de cumpărături fără nicio grijă. Situația este diferită dacă sunt evidente alte anomalii.
Banane umede în supermarket – erorile de transport pot fi cauza
Dacă banana este umedă și lipicioasă, ar trebui să rămână pe raft. În acest caz, este indicat să informați un angajat din mahazin. Ar putea fi o problemă de prospețime care a apărut în timpul transportului. De exemplu, dacă lanțul de frig nu a fost menținut din cauza unui defect, mucegaiul se poate forma rapid în banană.
Practic, umiditatea este de obicei inofensivă și nu afectează negativ calitatea bananelor. Cu toate acestea, este indicat să uscați bananele înainte de a le mânca sau să le păstrați acasă pentru a prelungi durata de valabilitate a acestora și pentru a preveni dezvoltarea mucegaiului, scrie ruhr24.de.