De ce stă Florinel Coman liniștit, iar Mircea Nebunu e arestat pentru conducere cu permis de Ucraina

DE Adrian Costin | Actualizat: 29.12.2021 - 12:34
Mircea Nebunu a fost arestat pentru conducere cu permis fals de Ucraina, Florinel Coman încă stă liniștit Foto: Facebook

Liderul Clanului Sportivilor, Mircea Băluș, zis Nebunu, a fost arestat pentru că a fost prins conducând cu un permis fals tip Ucraina. Florinel Coman a fost și el prins cu un permis făcut în Ucraina, dar dosarul să stagnează.

SHARE

Liderul clanului Sportivilor, Mircea Băluș, zis Mircea Nebunu a fost condamnat la un an și o lună pentru conducere fără permis. Pedeapsa a fost cu executare pentru că interlopul era eliberat condiționat, după o comdamnare de 9 ani de închisoare din care nu făcuse decât o zi, conform Newsweek. 

Citește și: Un polițist sub acoperire a lucrat 6 luni ca șofer de TIR pentru a demasca șpăgarii de la frontieră

Anul trecut, Mircea Nebunu a fost prins conducând fără permis valabil în județul Arad. La controlul polițiștilor, liderul clanului Sportivilor  a prezentat un permis model Ucraina cu seria BXT580127 total fals. Acesta i-a fost confiscat în vederea desființării.

Citește și: O judecătoare se iubea cu grefierul în birou, la Curtea de Apel București. Soțul, colonel, o spiona

Înainte de decizia finală, Mircea Nebunu a plecat din țară, însă ulterior a fost arestat în Italia.

La 22 februarie, în jurul orei 17:25, Florinel Teodor Coman a fost oprit pe autostrada A2, la km 75, pe sensul de mers din Constanța spre București, deoarece circula cu o viteză de 165 km/h.  

Citește și: Interlopul Cap de Porc are de primit mai multe convorbiri online. A reclamat condițiile de detenție

Fotbalistul a prezentat un permis de conducere tot model Ucraina, eliberat la sfârșitul anului 2019 care nu apare în nici o bază de date ca fiind un permis de conducere valid. 

Citește și: Bebino zice că nu-i interlop, ci un bun sportiv și-i amenință pe frații Nebunu: D-ăștia bat la bax

Astfel, pe numele jucătorului de la FCSB a fost întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis, un dosar asemănător cu cel al lui Mircea Nebunu. 

Procurorii români au cerut sprijinul autorităților ucrainiene pentru a determina dacă permisul de conducere prezentat de Florinel Coman în fața polițiștilor este un act valid. Autoritățile din Ucraina nu au răspuns solicitărilor venite din partea procurorilor români, astfel că ancheta nu poate continua, conform Gândul.

De ce nu putea Florinel Coman să-și ia legal permisul în Ucraina

Examenul pentru permisul de conducere în Ucraina durează circa două luni și constă în două probe teoretice și una practică. În plus, persoana care solicită permisul trebuie să aibă rezidență în Ucraina. 

Florinel Coman nu avea cum să obțină permisul în Ucraina în 2019 pentru că era în teren la FCSB și la loturile naționale pentru care a marcat și câteva goluri. 

Fotbalistul nu a jucat niciodată în Ucraina. În 2017 a fost transferat de la Viitorul la FCSB, echipă la care joacă și astăzi. 

Filiera permiselor false din Ucraina

La sfârșitul anului trecut polițiștii din Iași declarau că tot mai mulți români prezintă documente care ar fi eliberate în Ucraina. ”Observăm, într-adevăr, o tendinţă de creştere, însă nu doar a permiselor falsificate, ci şi a altor documente auto. 

Am identificat documente false care proveneau din Ucraina, Republica Moldova, Cipru sau Italia”, declara subcomisarul Mihai Şoric, şeful Serviciului Rutier al Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi.

Prețul unui astfel de permis ar fi de circa 600 de euro.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te