De ce le este frică tinerilor din generația Z să zboare cu avionul. Verdictul specialiștilor

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 23.03.2024 - 19:21
De ce le este frică tinerilor din generația Z să zboare cu avionul. Verdictul specialiștilor - Foto: Profimedia / imagine rol ilustrativ

De ce le este frică tinerilor din generația Z să zboare cu avionul. Verdictul specialiștilor. Iată de ce anume le este frică de zbor tinerilor din ziua de astăzi.

SHARE

De ce le este frică tinerilor din generația Z să zboare cu avionul. Verdictul specialiștilor. Iată de ce anume le este frică de zbor tinerilor din ziua de astăzi.

Frica de zbor a generației Z

Un studiu a scos la iveală faptul că aproape jumătate dintre persoanele intervievate din generația Z se tem să zboare, în urma problemelor de siguranță care afectează avioanele Boeing 737.

Citeşte şi: O femeie a încercat să deschidă ușa avionului, în timpul zborului. Era drogată

JW Surety Bonds a intervievat 1.000 de americani cu privire la călătoriile cu avionul, inclusiv 230 de membri ai Generației Z, dintre care 49% sunt acum îngroziți să se îmbarce într-un avion, scrie New York Post.

„Temerile legate de zbor par să fie deosebit de accentuate în rândul Generației Z", a declarat Merritt Ryan de la JW Surety Bonds pentru The Post, menționând că acești tineri simt mai multă frică de zbor decât membrii oricărei alte generații.

Lesley Koeppel, terapeut în New York, spune că pandemia COVID-19 a accentuat anxietatea în rândul celor din generația Z, deoarece aceștia au pierdut capacitatea de a avea încredere atât în cei dragi, cât și în instituțiile statului într-un moment crucial al dezvoltării lor.

„Oamenii au încredere în părinții lor în timp ce se dezvoltă, dar ei [Generația Z] au ajuns la o vârstă la care a avut loc pandemia de Covid și au existat tot felul de inconsecvențe care i-au făcut pe acești copii să se întrebe: Sunt aceste instituții ale statului de încredere?". a declarat Koeppel.

Ea a spus că părinții - mulți dintre ei fiind ei înșiși îngrijorați în timpul pandemiei - au transmis propriile lor neliniști. În același timp, sursele externe transmiteau zilnic mesaje contradictorii, pe măsură ce informațiile evoluau.

„A existat atât de multă dezinformare și inconsecvență. Cred cu adevărat că asta a pus acea generație pe un teren șubred, atunci când ar fi trebuit să se poată desprinde de părinții lor și să învețe să aibă încredere în aceste surse care nu puteau fi de încredere. Atunci când nu ai încredere, dezvolți anxietate și poți da înapoi", a adăugat ea.

Care sunt principalele probleme? 

Ca urmare, spune Koeppel, mulți dintre ei se confruntă cu probleme grave de încredere și nu sunt dispuși să creadă ceea ce le spune compania Boein și chiar Autoritatea Federală a Aviației.

Citeşte şi: Panică la bordul unui avion plecat din România după ce o roată a explodat

În plus, ordinele de închidere au oferit multor membri ai Generației Z o scuză pentru a se retrage în confortul și siguranța caselor lor, în timp ce nenumăratele pericole îi pândeau afară - iar acum le este frică să își înfrunte temerile.

„Dacă ai anxietate, una dintre modalitățile de a o trata este terapia de expunere, astfel încât să nu aibă șansa de a pune stăpânire pe tine", a explicat Koeppel. „Când lumea a fost închisă și oamenii nu călătoreau, a fost cel puțin un an în care oamenii nu au fost expuși la ceea ce le-ar putea produce frica".

Cu toate acestea, nu doar Generația Z este îngrijorată să mai zboare, pe fondul investigației în curs de desfășurare a FAA asupra Boeing.

Sondajul JW Surety Bonds a constatat, de asemenea, că 40% dintre Baby Boomers și 39% dintre Millennials erau, de asemenea, îngrijorați de zbor. Generația X a fost cea mai puțin deranjată de problemele Boeing, 38% dintre ei spunând că acum le este teamă să mai zboare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te