De ce le-au scris „Moș Primarilor” sute de copii din Capitală? Care a fost marea lor solicitare?

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 24.12.2023 - 17:04
Sute de copii din Capitală le-au scris „Moș Primarilor” de Crăciun - Foto: Freepik.com - cu rol ilustrativ
scrisoare copil mos primari

De ce le-au scris „Moș Primarilor” sute de copii din Capitală? Primarii sectoarelor bucureștene au fost destinatarii scrisorilor a 800 de elevi prin care aceștia le-au cerut să stopeze una dintre marile probleme ale celui mai mare oraș din România.

SHARE

De ce le-au scris „Moș Primarilor” sute de copii din Capitală? Elevi de la zeci de școli bucureștene le-au adresat epistole primarilor sectoarelor bucureștene, dar și consilierilor din Consiliul General, cerându-le să oprească poluarea din municipiu.

De ce le-au scris „Moș Primarilor” sute de copii din Capitală? Care a fost marea lor solicitare?

„Moș Primarii” și nu Moș Crăciun au fost destinatarii scrisorilor a sute de elevi din Capitală. Astfel, 800 de copii le-au scris primarilor sectoarelor bucureștene cerându-le să oprească poluarea din Capitală. 

Scrisorile fac parte dintr-o campanie care vizează proiectul „Oprește Motorul”. Acesta urmează să fie votat în perioada următoare în Consiliul General al Municipiului București.

Proiectul, care prevede interzicerea staționării cu motorul pornit în preajma instituțiilor de învățământ, va fi depus în Parlament în această iarnă.

Citește și: Cum împodobim bradul de Crăciun pentru a aduce doar bucurie. Sfaturi de la pompieri

Dacă va trece, va fi modificat Codul Rutier. Inițiativa a fost generată de proiectul „Aer curat la școlile din București” și campania  „Oprește motorul!”, derulată de asociațiile Ecopolis și Părinți de Cireșari.

Cei 800 de elevi din cele 23 de școli din București au participat în ultimele luni la ateliere pe tema poluării.

Acestea au fost organizate în cadrul campaniei “Oprește motorul!” și au presupus și un exercițiu civic: prima lor petiție către primarii din București.

„Odată cu venirea Sărbătorilor, vin și zilele irespirabile în oraș. Anul trecut, cea mai poluată zi a fost 24 decembrie, după cum arată senzorii #aerlive. Bucureștiul este în top 5 cele mai poluate capitale din Europa, depășind aproape zilnic de 3 ori limita admisă, mai ales pe lângă școli sau grădinițe. Iar copiii au de 10 ori mai multe șanse decât un adult să fie afectați medical de poluare.

 Scrisorile lor au devenit o campanie de susținere a proiectului care poate rezolva una dintre marile surse de poluare din capitală și nu numai, proiectul având ca scop interzicerea staționării prelungite cu motorul pornit”, se arată într-un comunicat de presa transmis de Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, conform buletin.de.

Citește și: Locul în care este Crăciun în fiecare zi. Cum se poate ajunge acolo și cum arată paradisul

Petițiile celor mici către primari în loc de scrisori către Moș Crăciun îi vizează și pe consilierii generali ai Municipiului București să susțină proiectul „Oprește Motorul” și să-l voteze în perioada următoare în Consiliul General al Municipiului București.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te