De când n-a fost renovată școala din Sibiu unde s-a prăbușit tavanul? A fost deschis dosar penal

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 07.02.2024 - 16:17
De când n-a fost renovată școala din Sibiu unde s-a prăbușit tavanul - Foto: turnulsfatului.ro
scoala tavan sibiu

De când n-a fost renovată școala din Sibiu unde s-a prăbușit tavanul? Poliția a deschis dosar penal în urma incidentului care s-a soldat cu rănirea ușoară a 4 elevi. Corpul de clădire cu pricina este prins în PNRR și ar trebui să fie reabilitat cu 500.000 de euro.

SHARE

De când n-a fost renovată școala din Sibiu unde s-a prăbușit tavanul? 4 elevi au fost răniți în urma incidentului ce a avut loc miercuri, 7 februarie, în jurul prânzului. Clădirea în care se află corpul respectiv al unității de învățământ a fost construită în 1936.

De când n-a fost renovată școala din Sibiu unde s-a prăbușit tavanul? A fost deschis dosar penal

Elevii școlii din Alămor, are este administrată de Primăria Loamneș, județul Sibiu, au fost la un pas de tragedie.

Doar bafta a făcut să nu asistăm la o tragedie la fel de mare ca în cazul internatului Liceului Áron Tamási din Odorheiu Secuiesc.

În acel caz, doi elevi  - un băiat și o fată - și-au pierdut viața după ce un perete al clădirii s-a prăbușit, la jumătatea lunii decembrie 2023.

Acum, plafonul din rigips al unei clase din Școala Gimnazială cu Clasele I - VIII Alămor a căzut peste mai mulți elevi.

Școala este cuprinsă în PNRR, iar în ea învață în total 82 de copii, de la grădiniță la clasa a VIII-a, conform turnulsfatului.ro.

Incidentul s-ar fi produs imediat după terminarea pauzei. În sala de clasă învățau 12 elevi de clasele a V-a și a VIII-a, clase comasate, efectuându-se cercetări pentru stabilirea numărului de persoane aflate în clasă în momentul producerii evenimentului.  

Citește și: A murit eleva care era în comă după tragedia de la Odorheiu Secuiesc. Un alt elev a murit pe loc

4 dintre elevi, 2 fete și 2 băieți, au necesitat transport la spital pentru îngrijiri medicale suplimentare, prezentând traumatisme minore.

La fața locului au ajuns pompierii sibieni cu două echipaje SMURD pentru a evalua copiii. 

Gheorghe Banciu, directorul școlii din Alămor, a declarat că acel corp, ce face parte dintr-o clădire construită în 1936,  nu a putut fi autorizat ISU, mai scrie sursa citată.

El a mai povestit că incidentul s-a petrecut în pauză și asigură că, din fericire, nu s-a întâmplat nimic grav.

Clădirea unde s-a prăbușit tavanul nu a fost reabilitată din 2004 - Foto: turnulsfatului.ro

„Tavanul de rigips a căzut într-o sală de clasă unde se învăța simultan: erau elevi de-a V-a și de-a VIII-a. În total erau 13 elevi.

Incidentul s-a petrecut în pauză când patru dintre elevi au intrat din nou în clasă. Geamurile erau deschise să se aerisească și din cauza curentului creat la deschiderea bruscă a ușii, tavanul s-a desprins. 

Vreau să subliniez că nu a căzut tot tavanul dintr-o dată și așa a fost evitată o nenorocire. Copiii au fost răniți ușor”, a spus directorul școlii.

La fața locului a ajuns și primarul comunei Loamneș, Maria Greavu. Acesta a precizat că, din anul 2004 corpul de clădire în care se afla școala nu a mai fost reabilitat.

În schimb, el a fost prins de curând într-un proiect de reabilitare a școlii pe fonduri europene în valoare de 500.000 de euro. 

Citește și: Când pot pensionarii să ia primele bilete de tratament din 2024? Casa de Pensii a făcut anunțul

„Sala de clasă a fost renovată ultima dată în anul 2004, iar la deschiderea ușii s-a produs curent și s-a desprins tavanul din rigips. Copiii nu erau în clasă, atunci intrau în clasă și câțiva au fost răniți ușor. Au lovituri minore.

Corpul acesta de clădire a fost renovată ultima dată în anul 2004. Acum chiar suntem în procedură de reabilitare a întregii școli, printr-un proiect de fonduri europene în valoare de 500.000 de euro. Avea toate avizele de funcționare, mai puțin cel de la ISU, care era cuprins în reabilitarea despre care v-am vorbit”, a spus pentru aceeași sursă, primarul Maria Greavu.

În urma incidentului, polițiștii orașului Ocna Sibiului au deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, respectiv distrugere din culpă, urmând a fi propusă soluție legală prin unitatea de parchet competentă, în speță Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te