A murit eleva care era în comă după tragedia de la Odorheiu Secuiesc. Un alt elev a murit pe loc

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 09.01.2024 - 23:42
Două victime la Odorheiu Secuiesc Foto: ISU Harghita

Eleva care a intrat în comă după ce zidul unui internat din Odorheiu Secuiesc s-a prăbușit peste ea și alți trei tineri, a murit. Este a doua victimă a tragediei.

SHARE

Eleva rănită grav, în decembrie 2023, după ce zidul unui internat din Odorheiu Secuiesc s-a prăbușit peste ea și alți trei tineri, a murit.

Este a doua victimă a tragediei. Un alt băiat a murit pe loc.

A murit eleva care era în comă după tragedia de la Odorheiu Secuiesc. Un alt elev a murit pe loc.

"Astăzi, în jurul orei 15,30, eleva internată la Secţia ATI Copii a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a încetat din viaţă. Medicii din Târgu Mureş au făcut tot ceea ce este omeneşte posibil pentru a o salva", a declarat purtătorul de cuvânt al SCJU Târgu Mureş, Mariana Negoiţă, conform Agerpres.

Citește și: FOTO Momente dramatice la Odorheiu Secuiesc. Patru elevi, prinși sub un perete căzut la un internat

În data de 20 decembrie, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş a pus în mişcare acţiunea penală faţă de administratorul societăţii ce realiza lucrările la clădirea aparţinând internatului, pentru trei infracţiuni: una prevăzută în legea specială, Legea 10/1995 privind calitatea în construcţii, respectiv infracţiunea prevăzută de art. 35 alineatele 1 şi 3, şi două infracţiuni, de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

"S-a reţinut în sarcina inculpatului că a efectuat lucrări de săparea unui şanţ chiar lângă zidul clădirii internatului, lucrare care nu era autorizată şi, aşa cum ştiţi, urmare prăbuşirii sitului a rezultat decesul unui elev şi vătămarea corporală altor trei eleve", a declarat presei purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş, Gianina Oreviceanu.

Procurorii au anunţat că, în data de 18 decembrie, în jurul orei 16,00, un perete al clădirii internatului Liceului "Tamasi Aron" din Odorheiu Secuiesc s-a prăbuşit, un elev pierzându-şi viaţa şi alte trei eleve fiind rănite, dintre care una foarte grav.

Citește și: Ligia Deca, la Odorheiu Secuiesc: ”Clădirea nu era expertizată ca având risc seismic”

"La acel moment, în corpul de clădire se aflau patru elevi ai internatului, aceştia fiind prinşi sub dărâmături. La faţa locului s-au luat măsuri de salvare a celor patru elevi, din păcate unul dintre ei decedând.

Este vorba despre o persoană de sex masculin, în vârstă de 17 ani, diagnosticul medicilor fiind stop cardio-respirator, moarte violentă prin strivire. 

O altă victimă de sex feminin, în vârstă de 17 ani, a fost transportată de urgenţă la Târgu Mureş, în prezent starea acesteia fiind critică. Celelalte două eleve se află internate la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc, primind îngrijiri medicale", a precizat, la acel moment, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş.

Administratorul societăţii care realiza lucrări la internatul Liceului "Tamasi Aron" din Odorheiu Secuiesc a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te