Cumpănașu se conectează din nou la banii publici: asociere cu primăria lui Robert Negoiță

DE Valentin Mirică | Actualizat: 28.10.2021 - 13:05
Alexandru Cumpănașu la braț cu Dan Mihalache, sub privirea lui Robert Negoiță, în 2015

Alexandru Cumpănașu se conectează din nou la banii publici: azi, Consiliul Local al Sectorului 3 ar urma să aprobe o asociere cu Asociația pentru Implementarea Democrației pentru înființarea unui „Centru de Inovare și Imaginație Civică”.

SHARE

Asociația pentru Implementarea Democrației (AID) este un ONG controlat de Cumpănașu. 

Citește și: Obligativitatea prezentării certificatului digital COVID-19 la locul de muncă, respinsă de Senat

Primăria Sectorului 3 va înființa un Centru de Inovare și Imaginație Civică Sector 3, în parteneriat cu AID. Înființarea centrului face parte dintr-un proiect finanțat din fonduri europene în valoare totală de 4,4 milioane de lei, la care Robert Negoiță a contribuit cu 88 de mii de lei.

Potrivit hotărârii de consiliu local, hotărâre inițiată de primarul Negoiță, „Centrul de tip „inovare și imaginație civică” nou înființat va deveni un instrument important de comunicare, cercetare și promovare, oferind suport în utilizarea capacității actorilor sociali ceea ce permite formularea și rezolvarea problemelor de interes public”.

Acest centru face parte din cadrul proiectului cu finanțare europeană „Servicii electronice eficiente și simplificare administrativă prin platforme informative inovative”, în parteneriat cu Asociația pentru Implementarea Democrației, deținută de Alexandru Cumpănașu.

Proiectul a fost însă demarat din 2019, când asociația lui Cumpănașu s-a asociat cu primăriile din sectoarele 3 și 5. Primar la Sectorul 5 era, la acel moment, Daniel Florea. 

În lunga sa carieră conexată politic, Alexandru Cumpănașu a depus o singură dată o declarație de avere, în 2019, când a candidat la președinția României. Astfel s-a putut observa ce sume uriașe primea de la instituții de stat.

Deși nu avea studii superioare, Cumpănașu era plătit în calitate de expert în cadrul proiectului «Consolidarea cadrului pentru creșterea calității serviciilor publice și sprijinirea dezvoltării la nivel local» (SIPOCA 9), implementat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Direcția pentru Descentralizarea Administrației Publice, în parteneriat cu SNSPA.

Astfel, el a scris în declarația de avere că primește un salariu de peste 66.000 de lei de la SNSPA.

Ulterior, el a fost anchetat de DNA, fiind acuzat că ar fi minţit că are studii superioare atunci când a aplicat pentru postul de expert în cadrul proiectului. 

Citește și: „Patrioții” cad pe capete. Antivacciniștii ajung la spital sau mor după protestul din 2 octombrie

Cumpănașu era plătit, în 2018, și de Asociația de acreditare din România, din subordinea Ministerului Economiei (acreditarea laboratoarelor de analize umane pe standardul ISO 15189/2007) și Compania Naţională pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor de Ridicat şi Recipientelor sub Presiune (CNCIR) - companie subordonată tot Ministerului Economiei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te