Cum văd, de fapt, străinii România. ”Are mult potențial dar o birocrație coruptă și drumuri proaste”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 05.12.2023 - 19:46
Brașov România Foto: Freepik.com - ril ilustrativ

Străinii care s-au mutat în România sau care vin ocazional aici spun că le place țara noastră, însă are și multe defecte. Oamenii calzi și peisajele superbe îi atrag pe mulți. Dar sistemul public învechit și ”birocrația coruptă” îi face să plece după o vreme.

SHARE

Sunt mulți străini care s-au mutat în România sau care vin aici ocazional. Mulți spun că s-au îndrăgostit de țara noastră pentru oamenii calzi și peisajele pitorești, dar ar pleca imediat de aici din cauza sistemului învechit, a birocrației și corupției.

Cu toate acestea, mulți s-au mutat definitiv aici. 

Ce spun străinii despre România. ”Are mult potențial dar și sisteme vechi și birocrație coruptă”

Pe un grup de socializare dedicat expaților, o româncă i-a rugat pe străinii care s-au mutat în țara noastră ori vin aici în vizită, cum se vede România prin ochii lor. 

Au fost zeci de răspunsuri, iar în multe cazuri au fost aduse în prim-plan problemele pe care românii nu le văd pentru că, probabil, s-au obișnuit cu ele.

Citește și: Ce vor să-și aducă din SUA românii care vor să se întoarcă acasă. Medicamente, condimente, uscătoare

”Îmi place Romania. Dar, ca orice țară, are binele ei și nu atât de bine. Există multă frumusețe și istorie aici. Majoritatea oamenilor sunt prietenoși. Singura mea antipatie este starea drumurilor și șoferii. E înfricoșător”, a spus cineva.

Cea mai bună descriere a României este următoarea (cu ajutorul unui prieten care locuiește la Iași): România este o țară frumoasă, dar din păcate este plină de români”, a comentat un alt expat.

M-am născut în România și am trăit ultimii 48 de ani în SUA. Iubesc România, dar nu m-aș întoarce înapoi din cauza îngrijirilor medicale, în special pentru vârstnici și din cauza birocrației”, a spus un alt utilizator.

Este o țară foarte frumoasă. Orașe frumoase, peisaj rural minunat și oameni calmi. Ceea ce îmi lipsește sunt activitățile de seară, care sunt rare, mai ales iarna”, a spus cineva.

Foto: freepik.com - rol ilustrativ

Alții spun că, deși țara noastră nu are cea mai bună reputație, aceasta are un potențial foarte mare economic, cultural ori turistic. 

Sunt de acord că România nu are cea mai bună reputație. Dar o iubesc! Am trăit pe 4 continente diferite, am călătorit în peste 50 de țări, am suficientă experiență pentru a spune că această țară este extrem de subestimată. Și poate tocmai de aceea, într-o anumită măsură, și-a păstrat adevăratul sine, fără a se „occidentaliza” prea mult”, a spus o utilizatoare a grupului.

”Am urât fiecare minut”

Sunt și persoane care spun că nu și-ar fi dorit să trăiască aici. 

”Am locuit aici timp de 20 de ani și am urât fiecare minut, oh, cum mi-aș dori să mă întorc în Marea Britanie, adică ce are de oferit România... drumuri rahat... o grămadă de hârtii...”

Îmi place totul despre România. M-am îndrăgostit de țară chiar înainte să plec. Sunt căsătorită cu un român”.

”E în regulă. O țară care are mult potențial, dar care este reținută de sisteme arhaice și de o birocrație coruptă - dar are potențialul de a fi grozav.

Citește și: Data de la care românii vor intra fără viză în SUA. Anunțul ambasadorului României la Washington

Sunt un rezident britanic în apropiere de Zalău.. Vin în Romania din 1991 și m-am retras aici în 2019.

Iubesc țara, mai ales oamenii...

Lucruri negative:

Ca un biciclist de lungă distanță, am probleme cu prea mulți câini vagabonzi, iar câinii care aleargă pier în sate!

Șoferi români.. coșmar absolut ! Era timpul să introducă școlile de șoferi în această țară minunată”.

În România trăiesc peste 51.000 de străini, cetățeni ai altor state ale lumii, arată datele Recensământului din 2022, publicate de INS. Puțin peste 30.000 dintre ei sunt bărbați, și circa 20.000 sunt femei.

Citește și: Un muzician american vrea să se mute în România. ”Se poate trăi decent cu 1.100 $?”. De ce vrea aici

Cei mai mulți cetățeni străini din țara noastră sunt moldoveni - peste 5.700 de cetățeni. Ungurii sunt pe locul al doilea - 5.248 cetățeni maghiari, iar pe locul al treilea sunt italienii - 5.193 cetățeni.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te