Ce vor să-și aducă din SUA românii care vor să se întoarcă acasă. Medicamente, condimente, uscătoare

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 04.12.2023 - 16:11
Unii români vor să-și aducă electrocasnice din SUA Foto: Freepik.com - rol ilustrativ

Sunt mulți români care vor să se întoarcă în România din SUA. Însă vor să-și aducă o parte din viața pe care o aveau în America. Astfel, se gândesc să-și împacheteze mobilă, electrocasnice, medicamente și multe altele.

SHARE

Românii care se întorc din America în țară ar vrea să își aducă obiectele pe care le foloseau acolo. Astfel, unii vor să își aducă mobilă, electrocasnice, medicamente, sosuri, mâncare semipreparată. 

Sunt însă și mulți conaționali și chiar expați care îi îndeamnă să ia în considerare achiziționarea lor din Europa, altfel costurile de transport le vor face mult mai scumpe.

Ce vor să-și aducă din SUA românii care vor să se întoarcă acasă. Medicamente, condimente, uscătoare

”Pentru oricine s-a mutat din America de Nord în România. A fost ceva ce ai vrut să împachetezi și să aduci cu tine? lucruri pe care nu le poți găsi acolo”, a cerut sfaturi pe un grup de expați o româncă cu dublă cetățenie.

”Eu și soțul meu plănuim să ne mutăm în România și vreau să aduc un set de electrocasnice: mașină de spălat, uscător și o sobă pe gaz cu cuptor. Sunt obișnuită cu cel mare pe care îl avem aici. De asemenea, s-ar putea să aducem un frigider LG cu filtru de apă. Spun doar... sper să te ajute”, a explicat o altă româncă

Însă, au fost comentatori care le-au adus în atenție celor care vor să-și aducă electrocasnice că prizele electrice diferă de cele din SUA și este posibil ca aparatura de acolo să nu funcționeze corect nici cu adaptor. 

”Este mai ieftin să cumpărați mobilier și aparate noi decât să le expediați aici. Singurul lucru pe care l-am expediat aici a fost o Harley Davidson și mi s-a plătit o taxă uriașă de 54%. Prețurile sunt rezonabile aici”, a explicat un alt român reîntors în țară.

Transportul din SUA în Europa, bătaie de cap 

Însă nu numai faptul că electrocasnicele din America nu pot funcționa în Europa fără adaptor este o problemă. Unii spun că până ajunge containerul trece foare mult timp.

Însă merită să-și aducă medicamente sau condimente ori sosuri.  

”Ne-am mutat din state, iar primul lucru pe care l-am cumpărat a fost mașină de spălat și uscător separate, am cumpărat aceleași pe care le aveam acolo, atât Samsung și chiar dacă uscătorul este electric și durează mai mult să se usuce decât cel pe gaz, face o treabă uimitoare”, a explicat altcineva.

Citește și: Data de la care românii vor intra fără viză în SUA. Anunțul ambasadorului României la Washington

 ”S-au schimbat multe în ultimii doi ani în ceea ce este disponibil aici. Există mult mai multe disponibile și ceea ce nu se vinde în România poate fi comandat de obicei din alte țări UE cu ușurință.

De asemenea, Amazon Germania a început să facă transport gratuit pentru orice peste 50 USD și mulți alți retaileri online din UE oferă transport gratuit.

Transportul de lucruri din SUA nu este doar o risipă de bani, ci este o durere de cap enormă în ceea ce privește vama.

Doar obținerea de pachete aici este o durere de cap, cu atât mai puțin expedierea unui container mare.

Merită doar să aduci ceva ce nu se găsește în Europa și chiar și lucrurile care nu se găsesc au alternative decente”, a explicat o altă persoană.

Sunt un american care locuiește în România. Nu aș cheltui banii pentru a aduce electrocasnice din SUA. Puteți cumpăra un uscător Whirlpool bun, vechi, fabricat în America de la Selgross (la fel ca Costco). De asemenea, puteți cumpăra frigidere, mașini de spălat, mașini de spălat vase. Costă mai mult decât în ​​SUA. Cu toate acestea, costul transportului va face orice aparat din SUA mai scump decât dacă l-ați cumpăra aici”, a comentat un alt utilizator.

Citește și: Veste bună pentru românii care muncesc în SUA și americanii din România. Ce se întâmplă cu pensiile

Pe de altă parte, cei care vor să-și construiască o rețea electrică specială pentru electrocasnicele din SUA spun că în România foart egreu găsesc eelctricieni care se pricep la acest lucru.

 ”Am adus mașină de spălat și uscător din SUA. Mi-am construit casa, și așa am creat infrastructura electrică pentru a susține funcționarea corectă și vă spun că este destul de complicat – nu orice electrician știe să o facă. Aveți nevoie de transformatoare mari, nu adaptoare sau transformatoare de tip comercial - nu vor funcționa pentru aparate atât de mari.

Dar Da, dacă vreau să aduc ceva din SUA, atunci este mașina de spălat și uscător pentru capacitatea lor mare. Uscătoarele din UE au o capacitate mică, iar hainele ies șifonate plus că durează foarte mult să se usuce”, a comentat altcineva.

 ”Majoritatea electronicelor, inclusiv electrocasnicele, sunt mai scumpe în România. Poate că mâncarea americană ar putea fi greu de găsit. Însă va trebui să cumpărați aparate din România, deoarece sursa de alimentare este de 220 V față de 110 V în SUA. Plus că transportul va ucide”, a msi spuns un comentator.

Citește și: Rareş Bogdan se aşteaptă ca Marcel Ciolacu să vină din SUA cu rezultate notabile

”Dacă m-aș muta în România nu mi-aș lua nici măcar haine”

 ”Am fost o lună în Romania vizitând o grămadă de locuri. Magazinele au tot ce ai nevoie. Nu face greșeala să iei nimic din SUA

Europenii au mai bine, totul!! Crede-mă. Sunt cetățean american și dacă m-aș putea muta în Romania acum nici măcar nu mi-aș aduce hainele”, a comentat altcineva..

Alți comentatori au mai sugerat să aducă dressinguri pentru salate, sosuri, , sirop de arțar, sirop de vanilie ori semințe de chimen

 ”Acum 9 ani ne-am mutat din Seattle în România și îmi amintesc că am împachetat șamponul. Apoi am împachetat saci cu fermoar, acum au o mulțime de lucruri pe care le au în SUA. Mai aduc folie de aluminiu bună și folie de plastic

De asemenea, chipsuri de ciocolată, medicamente fără prescripție medicală pentru că aici veți avea nevoie de rețetă pentru majoritatea lucrurilor. Bineînțeles că împachetez creme de cafea și bomboane americane, ciocolată etc.

Cu toate acestea, puteți găsi bomboane americane și aici. Ne place să trăim în România, dar există acele lucruri mici pe care le iubesc din SUA”, a scris altcineva. 

Medicamentele cu rețetă în România, în SUA sunt la liber

Unii spun că trebuie să ia în considerare medicamente care aici se dau doar în baza prescripției medicale.

 ”Sunt din Canada. Așa cum au spus alții aici, aduc orice medicament pe bază de rețetă, a fost un coșmar pentru mine cu farmaciile și medicii de aici. antibiotice, de asemenea polisporină, hidrocortizon, Benadryl, Advil/Tylenol și medicamentele preferate pentru răceală/tuse.

Aduc si ceaiurile mele preferate”, a comentat altcineva

Nu există Benadryl aici și majoritatea medicamentelor pentru alergii necesită rețetă, Tylenol, Naproxen, Ibuprofen, Robitussin DM, Pepto Bismol, Termometre, glucozometre, tensiometre.

Toate au o calitate mai bună în SUA, dar sunt ușor disponibile aici”, a spus cineva.

Alții spun că și hainele sunt de calitate mai bună în SUA.

”Dacă aveți nevoie de perne ergonomice sau medicale, este foarte greu de găsit în magazin aici. Amazon Germania este bun, dar aceste lucruri sunt un joc de noroc online. Dacă aveți ceva despre care știți că funcționează, aduceți înlocuitori.

Găsirea de pijamale, sutiene, lenjerie intima de bună calitate în magazine de aici este dificilă. Din când în când ai noroc, dar nu când cauți. Nu există comparație.

Electronicele mici sunt de o calitate mult mai bună pentru bani și mai multe opțiuni în S.U.A.

Cele mai multe lucruri sunt disponibile aici. Aș aduce doar lucruri pe care doriți cea mai recentă tehnologie sau lucruri precum tablete, laptop, camere foto, căști etc”, au spus alte persoane.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te